Strandryddedagen

Ta med hansker, søppelsekker og registreringsskjema! Vi rydder Norge!

Strandryddedagen 2016 er 7. mai

GIKK DU GLIPP AV STRANDRYDDEDAGEN? FORTVIL IKKE! BLI MED PÅ HOLD HØSTEN REN 12.-18. SEPTEMBER: PÅMELDING

Hva er Strandryddedagen?

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøbegivenhet der vi rydder alle Norges strander frie fra plast og søppel. Vi begynte i 2011 og har vokst hvert år siden.

Bli med på Stranryddedagen

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender både langs kysten og i innlandet frie for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge.

Hvis lørdag 7. mai ikke passer for deg/dere, står du/dere selvsagt fritt til å velge en annen dag. Hver dag er en strandryddedag!

Meld på din ryddeaksjon her: Rydd en strand

Målene for 2016:
25 000 frivillige
1 000 ryddeaksjoner

Strandryddedagen 2015

For femte år på rad ble det satt ny rydderekord på Strandryddedagen. I 2015 var 19 173 personer ute og ryddet. I alt ble 855 strender, som til sammen dekker 600 000 meter kystlinje, ryddet for søppel. Mer enn 36 000 frivillige timer ble lagt ned i strandrydding i 2015. Aldri før har så mye søppel blitt funnet, og aldri før har så mange strender vært frie for plast og søppel. Det ryddes i alle fylker, og engasjementet er stigende over hele landet.

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 12.45.40

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rents overordnede mål er å engasjere frivillige til opprydding av søppel og farlig avfall i norsk natur, og å forebygge forsøpling av miljøet. Organisasjonens formålsparagraf er  «Hold Norge Rent er en uavhengig forening som skal arbeide mot forsøpling.» Hold Norge Rent skal synliggjøre og øke den frivillige innsatsen, jobbe for et økt antall lokale ryddeaksjoner og  bidra med et holdningsskapende budskap som viser betydningen av rene frilufts- og nærmiljøområder. Hold Norge Rent skal bidra til å samle miljøene i Norge som arbeider innen forsøpling og ressurser på avveie for informasjonsutveksling, oppdateringer og faglig utveksling. Hold Norge Rent skal også bidra til økt gjenvinning ved at avfall samles inn gjennom etablerte retur- og innsamlingsordninger.

24. november 2014 ble Hold Norge Rent stiftet som en ideell forening.

Medlemmer i Hold Norge Rent kan være:

  1. Private bedrifter
  2. Bransjeorganisasjoner
  3. Offentlige virksomheter som kommuner, fylkeskommuner og offentlige eide selskaper
  4. Private foreninger og frivillige organisasjoner

For spørsmål om medlemskap send mail til post@holdnorgerent.no.

Dette kan du gjøre:

  • Meld deg på her

  • Rydd en strand!

  • Registrer funn og antall kilo

  • Engasjer familie, venner, naboer og kollegaer

  • Rydd enda en strand!

Skjema for registrering av funn: Registreringsskjema


Relaterte Saker

Strandrydderapporten 2017: Sammen rydder vi Norge!

I 2017 har nærmere 49 000 frivillige gjennomført over 2 800 ryddeaksjoner og ryddet nesten 1 400 tonn marint avfall fra over 2 200 kilometer.

Les Sak

Refusjonsordningen deler ut over to millioner

I år mottar 47 aktører 2 041 344 kroner i refusjon for utgifter til håndtering av over 650 tonn herreløst marint avfall gjennom Refusjonsordningen.

Les Sak

Hvem fortjener Gullklypa 2017?

Kjenner eller vet du om noen som har gjort en eksepsjonell innsats mot forsøpling i Norge i 2017? Nå kan du være med å nominere kandidater til Gullklypa!

Les Sak

Søknadsfristen for Refusjonsordningen er 15. nov.

Har du hatt utgifter til transport og/eller levering/mottak av marint avfall samlet inn ved hjelp av frivillig innsats i 2017? 

Les Sak

Lansering av Adopter en strand!

Hold Norge Rent lanserer et helårlig og landsomfattende adopsjonsprogram mot forsøpling. Bli med!

Les Sak

Stemningsrapport fra Hold høsten ren 2017

Under Hold høsten ren 2017 ble det ryddet fra Raet nasjonalpark i sør til Nordkapp Filmfestival i nord. Her følger en liten stemningsrapport i bilder.

Les Sak

Hurtigruten rydder strender langs hele norskekysten

Tirsdag 19. september skal gjester og mannskap fra 11 hurtigruteskip rydde strender fra Urke og Hjørundfjorden i sør til Kirkenes i nord.

Les Sak

Jakten er i gang!

Startskuddet for Hold høsten ren 2017 gikk i Hemsedal sammen med 100 elever fra Hemsedal barne- og ungdomsskole. Samtidig ble prosjektet Adopter en strand offisielt lansert med adopsjonen av Hemsila i regi av PASH Sjokolade.

Les Sak

Søk refusjon for utgifter til håndtering av herreløst marint avfall

Har du/dere hatt utgifter til transport, innlevering og/eller behandling av herreløst marint avfall i 2017? Søk om refusjon!

Les Sak

more_news

Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord