SAM

Velkommen til samarbeidsarenaen for aktører som arbeider mot marin forsøpling (SAM). Alle aktører som arbeider på feltet ønskes velkommen til å delta.

Velkommen til SAM-samling 6. februar 2020!

Torsdag 6. februar kl. 10:00 – 16:00 ønsker Hold Norge Rent velkommen til neste SAM-samling. Dette vil finne sted på ByKuben i Myntgata 2 ved Kontraskjæret i Oslo.

På kvelden onsdag 5. februar inviterer vi til velkomstdrink kl. 17.00 i utstillingsområdet på Quality Hotel Expo, etterfulgt av minglemiddag kl. 17:30 – 19:30.

Ta kontakt med joachim.engelstad@holdnorgerent.no om du har noen spørsmål.

Program 6. februar

 

Presentasjoner

SAM er støttet av Miljødirektoratet gjennom tilskuddsordningen for tiltak mot marin forsøpling.

———————————————————————————————————————————-

Tidligere samlinger:

SAM-samling 23. august 2019

Fredag den 23. august kl. 10 – 16 ønsker Hold Norge Rent velkommen til neste SAM-samling. Dette vil finne sted på ByKuben i Myntgata 2 ved Kontraskjæret i Oslo. Kl. 17 – 20 møtes vi til middag og en sosial aktivitet for de som ønsker det (dette velger dere i påmeldingsskjemaet under).

Samlingen vil ta for seg tre hovedtemaer:

1) Plast – kunnskap og kompetanseheving m/ workshop

2) Sosiale medier og kommunikasjon i arbeidet mot marin forsøpling

3) Presentasjon av prototype for den nye Ryddeportalen

I tillegg til dette vil vi få besøk fra Miljødirektoratet som skal snakke litt om hva de jobber med om dagen.

Vi har også hørt deres bønner om mer tid til å snakke sammen, så denne gangen vil vi sette av mer tid til nettopp dette!

Påmeldingsfristen for både SAM og middag er 9. august. Vi setter et foreløpig tak på 60 personer, så her er det førstemann til mølla.

Skjema for påmelding finner dere her.  

Tentativt SAM program 23. august 2019

Valg av dag er ikke tilfeldig – dagen etter arrangeres den populære havfestivalen Passion For Ocean for fjerde gang på Vippetangen ved Aker Brygge:

Folkets hyllest til havet skjer i Oslo 24. august 2019.  Tradisjonen tro, lager vi folkefest på Vippetangen for å fortelle nettopp deg hvorfor du bør digge havet, og viser deg hvordan du kan ta vare på det. Sammen med dykkere, surfere, kitere, padlere, seilere, miljøpirater, fiskere, biologer, kokker og innovatører står vi klare med aktiviteter, kunnskap, musikk og småprat og gleder oss til å se dere!

Dette er en god anledning for å bli bedre kjent og ta del i spennende aktiviteter. Kanskje kan du lære ting du ikke visste om havet fra før? Festivalen er barnevennlig, så her er det bare å ta med seg familien om det lar seg gjøre 😊

Håper å se så mange som mulig!

 

Innspill til arbeidet mot marin marin forsøpling

Her finner du uttalelser og innspill til arbeidet mot marin forsøpling fra partnere i SAM-nettverket.

 • Om SAM

  SAM er en arena for dialog, koordinering og samarbeid mellom norske aktører som arbeider mot marin forsøpling.

  SAM møtes to ganger per år for informasjonsutveksling, kunnskapsoppdatering og kompetanseoverføring, samt for å legge til rette for ideutveksling og utvikling av arbeidet på feltet.

  Ta kontakt!

  Hold Norge Rent koordinerer SAM, og vi vil gjerne høre fra deg.

  Har du tips eller forslag? Har du ønsker eller spørsmål? Eller trenger du mer informasjon? Ta kontakt med oss!

  E-post: post@holdnorgerent.no
  Telefon: +47 40001438

  SAM på Facebook

  Hvis du ønsker å delta i SAMs løpende dialog, oppfordrer vi deg til å bli medlem av SAMs Facebook-gruppe: SAM på Facebook

  SAM-rapport om opprydding

  SAM-samlingen våren 2019 satte søkelyset på opprydding av eierløst marint avfall i Norge, og denne samlingen munnet ut i en rapport basert på innspill fra samlingen og HNRs erfaringer:

  SAM-rapporten om opprydding

   

  SAM er støttet av Miljødirektoratet.

 • Motta Hold Norge Rents nyhetsbrev på e-post. Vi holder deg oppdatert om vårt arbeid, viktige begivenheter og aktuelle nyheter, samt annen nyttig informasjon.