Sommerens store Søppelkartlegging!

I sommer kan alle som vil bidra til å gjøre Norge renere og penere!

Marker forsøplet område

Med Sommerens Store Søppelkartlegging oppfordrer vi alle som reiser i Norge til å registrere forsøplete steder, slik at de kan ryddes til høsten!

Det hele fungerer omtrent som en skattejakt:

Du leter etter forsøplete steder, og når du finner et, markerer du stedet i kartet på holdnorgerent.no/ryddeportalen

Du finner, du pinner, så kan det ryddes!

Følg med sommeren gjennom ved å klikke «deltar» på dette arrangementet, og inviter gjerne en facebookvenn eller fem. Jo flere som bidrar, jo mer kan vi rydde!

God sommer!

 • Bli med på Hold høsten ren 2019

  Hold høsten ren finner sted 16. – 22. september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen som er lørdag 21. september. Bli med!

  Ønsker du å delta? Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

  Hvorfor rydde om høsten?

  Avfall kommer dessverre på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

  Hold Norge Rent oppfordrer til høstrydding både ved kysten og langs vassdrag og innsjøer. Rydd gjerne også andre steder i lokalmiljøet før vinteren. Man står selvsagt fritt til å rydde når som helst i løpet av høsten.

 • Motta Hold Norge Rents nyhetsbrev på e-post. Vi holder deg oppdatert om vårt arbeid, viktige begivenheter og aktuelle nyheter, samt annen nyttig informasjon.