Hold høsten ren

Hold høsten ren er en landsomfattende ryddedugnad som arrangeres i september i tilknytting til den internasjonale strandryddedagen.

Hold høsten ren 2020

Årets høstdugnad finner sted fra 5. – 20. september.

I høst skal vi ta igjen for den tapte ryddesesongen i våres og rydde det som har kommet på avveie i løpet av vinteren, våren og sommeren. Vi har en stor jobb foran oss, og vi håper du blir med!

Her kan du lese mer: Alt du trenger å vite om høstens ryddedugnad! 

Hold høsten ren 2019

Hold høsten ren finner sted 16. – 22. september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen som er lørdag 21. september. Bli med!

Ønsker du å delta? Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

Hvorfor rydde om høsten?

Avfall kommer dessverre på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

Hold Norge Rent oppfordrer til høstrydding både ved kysten og langs vassdrag og innsjøer. Rydd gjerne også andre steder i lokalmiljøet før vinteren. Man står selvsagt fritt til å rydde når som helst i løpet av høsten.

img_6718

Foto: Lise Keilty Gulbransen

 • Om Hold høsten ren

  «Hold høsten ren» er en nasjonal ryddedugnad som ble lansert høsten 2016.

  Dugnaden er støttet av Miljødirektoratet.

  Om den internasjonale strandryddedagen

  Marin forsøpling er et problem over hele kloden, og den internasjonale strandryddedagen er en verdensomspennende dugnad som har mobilisert frivillige til opprydding av marint avfall i over 30 år.

  Det er Ocean Conservancy som arrangerer den internasjonale strandryddedagen (International Coastal Cleanup), og i 2015 deltok nærmere 800 000 ryddere.

  Hold Norge Rent er offisiell koordinator for den internasjonale strandryddedagen i Norge. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

  E-post: post@holdnorgerent.no
  Telefon: +47 40001438

  Mer informasjon om den internasjonale strandryddedagen: International Coastal Cleanup

  Registrer funn

  Skriv gjerne ut vårt registreringsskjema for funn og ta med på aksjonen. Funnene registreres på din aksjon når den er over. NB! Det er også mulig å registrere funn elektronisk direkte på aksjonen.

  Avfallshåndtering

  Mange lokale renovasjons- og avfallsselskap bidrar til frivillige opprydding. Se Ryddeportalen for oversikt.

  Refusjonsordningen for marint avfall

 • Motta Hold Norge Rents nyhetsbrev på e-post. Vi holder deg oppdatert om vårt arbeid, viktige begivenheter og aktuelle nyheter, samt annen nyttig informasjon.