Refusjonsordningen for marint avfall er åpen for søknader

Refusjonsordningen for utgifter knyttet til opprydding av eierløst marint avfall er nå åpen, og nytt av året er at søknadene fylles ut og sendes direkte fra Rydde.

Refusjonsordningen for marint avfall er nå åpen for alle som har hatt utgifter til transport og/eller behandling av eierløst marint avfall eller transport av frivillige til/fra ryddeaksjoner. Avfallet må være samlet inn på frivillig basis, og ryddeaksjonene må være registrert i Rydde (tidligere Ryddeportalen).

Se mer informasjon og alle kriterier: Refusjonsordningen

Nytt av året er at søknadsskjemaene er integrert i Rydde. Søknadene fylles ut direkte i Rydde og sendes også fra Rydde:

Søknadskjema for frivillige

Avfallsselskapene finner både søknadsskjema og alle aksjoner registrert i sitt område i Ryddes administrasjonsløsning. For avfallsselskaper som ikke har aktivert sin bruker i administrasjonsløsningen, se fremgangsmåte her.

Søknadsskjema for avfallsselskap

Søknadsfristen er 15. november, og refusjon utbetales innen utgangen av 2020.

– Vi håper integreringen av søknadsskjemaene i Rydde vil gjøre søknadsprosessen enklere, og vi står til tjeneste for alle som trenger bistand i forbindelse med denne oppgraderingen, sier fagleder Mari Mo Osterheider.

Har du spørsmål?

Har du spørsmål angående søknadsprosessen eller innspill til Refusjonsordningen? Send oss en e-post til refusjon@holdnorgerent.no.

Refusjonsordningen finansieres av Miljødirektoratet.