Knallstart på Strandryddeuka 2020

Halvveis ut i den første uka av høstens ryddedugnad har allerede tre ministre og en ordfører vært med på ryddeaksjoner over hele Norge. Se vårt bildegalleri av ryddeaksjonene som sparket i gang Strandryddeuka.

Nordisk Strandryddedag i Fredrikstad

Starten på Strandryddeuka 2020 ble markert den 5. september med Nordisk Strandryddedag og storslått pelletsaksjon fra Pelletspatruljen.

Les mer om den Nordiske Strandryddedagen (Nordic Coastal Clean Up) her. 

Ved Foten badeplass i Fredrikstad ble det brukt forskjellige hjelpemidler for å suge opp de små plastpelletsene. Aksjonen ble arrangert sammen med Miljøstiftelsen Elv og Hav, Kystlotteriet og Naturvernforbundet Fredrikstad og Hvaler.

Ryddeaksjon i Bodø med Fiskeri og sjømatministeren

5. september ryddet fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen i sin hjemkommune Bodø. Ministeren tok  selv initativ til å rydde hjemstedet og oppfordret alle som bor langs kysten til å bli med på dugnaden.

– Søppel og plast i havet er et alvorlig miljøproblem. Det påvirker kyst og strender, og de marine økosystemene. Vi som kommer fra sjømatnasjonen Norge vet hvilket verdifullt matfat havet er, og vi må være flink til å ta vare på livet i havet, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Ryddeaksjon på Askøy med Statsminister Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg ble med på ryddeaksjon i Askøy-området 6.september. Det var typisk Bergensvær men det la ingen stopper for verken statsministeren eller de frivillige.

Statsministeren skrøt av de frivillige og av friluftsrådene, og forklarte hun synes de gjorde en «kjempeinnsats»! Aksjonen var i regi av Clean Shores Bergen.

Statsminister Erna Solberg og Hold Norge Rents styreleder Asgeir Knudsen.

Ryddeaksjon på jeløya med KLima- og miljøministeren

7. september fikk klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn oppleve på nært hold hvor forsøplet Oslofjorden er. Ministeren og de frivillige ryddet et område som vanligvis ikke er så lett tilgjengelig for frivillige ryddere.

Ryddeaksjonen ble arrangert i samarbeid med Skjærgårdstjenesten i Moss og Fredrikstad og Oslofjordens Friluftsråd.

Ryddeaksjon på SUP-brett med Oslos ordfører

Ordfører i Oslo Marianne Borgen startet mandag morgen 7. september med en annerledes og artig ryddeaksjon ved Aker Brygge. En gruppe frivillige startet i sommer ryddeaksjoner med SUP-brett for å komme til de svært forsøplede kanalene langs Aker Brygge.

Aksjonene ble raskt populære og viser hvordan ryddeaksjoner kan ta mange former – her er det bare fantasien som setter stopper! Ryddeaksjonen ble arrangert av GreenBoats Oslo i samarbeid med Hold Norge Rent.

Send inn dine bilder fra ryddeaksjon!

Har du vært eller skal du på en ryddeaksjon? Vi vil gjerne se dine bilder! Send til post@holdnorgerent.no hvis du har lyst til å dele dine bilder og funn med oss.

Husk også å registrere alle aksjoner og funn på www.ryddenorge.no eller i appen Rydde.