Refusjonsordningen går som vanlig i 2020

Også i år er det mulig å søke refusjon for utgifter knyttet til frivillig opprydding av eierløst marint avfall!

Foto: Hold Norge Rent

Selv om Korona-pandemien satte en brems for ryddeåret 2020 er Refusjonsordningen klar til å ta imot søknader som vanlig i høst. 1. september åpner søknadsskjemaet for alle som har hatt utgifter til transport og/eller behandling av avfall eller utgifter til transport av frivillige ryddere. Avfallet må være samlet inn på frivillig basis, og ryddeaksjonen(e) må være registrert i Rydde, den nye Ryddeportalen.

Se kriterier for å søke her.

–  Vi håper så mange som mulig benytter seg av Refusjonsordningen, slik at de som frivillig rydder rundt om i landet, eller tar imot avfallet vederlagsfritt, ikke sitter igjen med store utgifter etter å ha gjort en god gjerning, sier prosjektleder Mari Mo Osterheider.

Fristen for å sende inn søknad er 15. November.

 

Over 2 millioner utbetalt i refusjon for 2019

I 2019 delte Refusjonsordningen totalt ut kr 2 311 236 fordelt på 51 søkere. Til sammen har frivillige, avfallsselskaper og kommuner samlet inn 600 tonn eierløst marint avfall.

– Vi er glade for at Refusjonsordningen fortsetter å være en pålitelig ordning for de frivillige som rydder og for avfallsselskapene som behandler avfallet og tar imot strandryddeavfall gratis, sier Osterheider.

Mer informasjon om kriterier og søknadskjema finner du her: Refusjonsordningen.

 

Lurer du på noe? Send oss en e-post til refusjon@holdnorgerent.no

Refusjonsordningen administreres av Hold Norge Rent og finansieres av Miljødirektoratet.