#likefinsomfør

Denne sommeren inviterer Hold Norge Rent til en helt ny nasjonal dugnad mot forsøpling og for havet og naturen.

#likefinsomfør er en dugnad som skal motivere til forebygging av forsøpling og til å ta vare på nærmiljøet vårt, ferieparadisene våre, havet og naturen.

Mer forsøpling

Denne våren har Hold Norge Rent dessverre observert en økning i antall meldinger om forsøpling i parker, langs stier, på strender m.m.

Meldingene kommer fra hele landet, og utviklingen kan skyldes flere forhold som lite frivillig ryddeaktivitet og økt bruk av nærmiljøet til rekreasjon.

– Vi er bekymret for forsøplingssituasjonen i kjølvannet av mer friluftsliv, og nå vi vil gjerne bidra til at denne positive aktiviteten ikke blir et stort nasjonalt forsøplingsproblem i løpet av sommeren, sier daglig leder Lise Gulbransen.

Nasjonal dugnad

Vi går mot en sommer der de aller fleste av oss har valgt Norge som ferieland, og Hold Norge Rent ønsker å sikre at dette ikke fører til økt forsøpling i byer og bygder, i havet og på fjellet eller langs veier og stier.

Hold Norge Rent har derfor tatt initiativet til en ny nasjonal dugnad sammen med et knippe av våre medlemmer. I tillegg inviteres våre samarbeidspartnere, resten av våre medlemmer og resten av samfunnet til å bli med.

– Dugnaden har fått en god mottakelse, og vi satser på å nå bredt ut. Jo flere som slutter opp om dugnaden, jo flere vil vi forhåpentligvis nå med budskapet om å ferdes sporløst, sier prosjektleder Ingrid Zimmermann.

Tips til en søppelfri sommer

Målet med dugnaden er å motivere til en sommer uten forsøpling, og vi har blant annet samlet tips og råd til en søppelfri sommer på en egen nettside: likefinsomfør

NB! Nettsiden lanseres tirsdag 23. juni.

– Vi lager også materiell som det er enkelt å ta i bruk, forteller Zimmernann.

Samarbeidsprosjekt

Kampanjen #likefinsomfør er utviklet i samarbeid med Naturvernforbundet, Redningsselskapet, Norsk Friluftsliv, Turistforeningen, Friluftsrådenes Landsforbund, Vellenes Fellesorganisasjon, Norges Bygdeungdomslag, Norges Seilforbund og Norges Dykkeforbund.

I tillegg deltar LOOP, Miljøagentene, Norges Jeger- og Fiskerforbund, Infinitum, og Sirkel Glass.

– Deltakelse fra Hold Norge Rents medlemmer og samarbeidspartnere er viktig for å lykkes, og vi oppfordrer alle til å ta i bruk kampanjebudskapet og tilpasse dette til eget formål, sier Zimmermann.

Tusen takk for støtten!

Vi takker Miljødirektoratet, Handelens Miljøfond og Grønt Punkt Norge for støtte til dugnaden. #likefinsomfør ville ikke vært mulig uten denne støtten.