Barnas søppelvettregler

Barnas søppelvettregler er her! Finn ut hvilke regler som vant, og se noen av de flotte tegningene vi mottok under konkurransen.

Hold Norge Rent og Miljøagentene har med støtte fra Miljødirektoratet kåret Barnas søppelvettregler.

Barnas tips for å unngå forsøpling

– Forsøpling ser dessverre ikke ut til å være et minkende problem i Norge, men heldigvis er det mange barn der ute som virkelig har noen gode råd til hvordan vi kan forebygge dette og holde det rent rundt oss, sier Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent.

Hold Norge Rent og Miljøagentene er stolte av endelig å kunne dele vinnerne av barnas søppelvettkonkurranse. Finn ut hvilke søppelvettregler som vant, og se barnas fine tegninger i bildegalleriet rett under.

Barna deler sitt engasjement: Nå har deres entusiasme for et rent miljø resultert i Norges nye søppelvettregler for både  og voksnebarn. Illustrasjon: NODE Berlin Oslo

–  Vi er overveldet av hvor engasjert barna har vært. De har sendt inn inspirerende tegninger og gode råd som vi nå har samlet til syv søppelvettregler for både barn og voksne, og vi håper alle i Norge vil leve etter disse reglene, sier Gulbransen.

Dette er Barnas søppelvettregler:

  • en huskeregel som er lur når du selv skal kaste søppel
  • råd om hva du skal gjøre for at søppel ikke havner i naturen eller  gaten 
  • huskeregler som motiverer og veileder oss til ikke å forsøple
  • gode råd for å stoppe forsøpling i naturen og rundt oss der vi ferdes og bor

Vil du laste ned Barnas søppelvettregler? TRYKK HER!

Tusen takk til alle barn som bidro!

Det var Hold Norge Ren og Miljøagentene med hjelp fra Loop som kåret de heldige søppelvettreglene blant over 160 innsendte tegninger og råd. 20 vinnere ble plukket ut, og disse får selvsagt en flott premie i posten for sitt fantastiske bidrag.

Har du spørsmål om Barnas søppelvettregler kan spørsmål sendes til post@holdnorgerent.no