Hva mener Norges barn er gode søppelvettregler?

Barnas søppelvettregler: Barn synes det å ta vare på miljøet er viktig, derfor bør de få dele sine beste råd. Foto: Bo Eide

Vi tror barn har mange gode råd om søppelvett. Derfor inviterer Miljøagentene og Hold Norge Rent alle barn under 15 år til å bli med på en morsom søppelvett-konkurranse fra 21.-30. april.

gode triks for å unngå forsøpling

– Dessverre ser forsøpling ikke ut til å være et minkende problem i Norge, og vi ønsker å åpne opp for at barna kan gi oss voksne gode råd til hvordan vi kan holde Norge rent, sier Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent.

– Vi vil dessuten gi barna noe annet å tenke på i denne vanskelige tiden og håper at barns entusiasme for et rent miljø kan få økt fokus i vår-månedene. Vi tror det er mange barn der ute som gjerne deler gode triks for å unngå forsøpling, og vi gleder oss til å få råd mot forsøpling fra barn over hele Norge.

Barn er engasjert, og hvert år deltar mange barn på ryddeaksjoner: Vi oppfordrer alle med barn under 15 år til å engasjere barna i spørsmålet om søppelvett. Foto: Hold Norge Rent

Søppelvettregler er gode råd for å stoppe forsøpling i naturen og rundt oss der vi ferdes og der vi bor. Målet er å ende opp med ti gode huskeregler som motiverer og veileder oss til ikke å forsøple.

Trenger dere hjelp til å komme i gang – spør barna! 

  • en huskeregel som er lur når du selv skal kaste søppel
  • hva gjør du for at søppel ikke skal havne i naturen eller  gaten? 
  • hvordan kan vi unngå at søppel faller utenfor søppelbøtten? 
  • en huskeregel vi alle kan ha når vi ser søppel 

Send oss ditt beste råd og bli med på konkurransen! Vi trekker 10 vinnerforslag som får flotte premier.

Forslag til søppelvettregler og tegninger sendes til post@holdnorgerent.no 


Illustrasjon: NODE Berlin Oslo

Send bidrag til konkurransen i perioden 21.-30. april

Hold Norge Rent og Miljøagentene kårer ti heldige vinnere ved å plukke ut de ti beste søppelvettreglene. Det er disse ti reglene som vil danne grunnlaget for en splitter ny liste over barnas søppelvettregler!

Merk: Tegningene som sendes inn må kunne både brukes i sosiale medier og til å illustrere søppelvettreglene som vil bli samlet i et hefte.