Hold Norge Rents tips til en aktiv påske

Denne påsken må vi bli hjemme og holde avstand, men det er fortsatt mye vi kan gjøre både hver for oss og sammen.

Grunnet koronakrisen er frivillige ryddeaksjoner utsatt inntil videre, men mange ønsker fortsatt å gjøre en innsats mot forsøpling, og Hold Norge Rent har tips til en aktiv og givende påske for store og små.

Her følger våre tips:

Jakten på mikropåskeegg: Ser du nøye etter kan du ofte finne bittesmå plastbiter på norske strender. Hvis du finner disse når du er på tur i påsken, vil vi gjerne høre fra deg. Send bilde til post@holdnorgerent.no, så overrasker vi deg kanskje med et påskeegg stappfullt med godteri. Registrer gjerne også funn her: The Great Nurdle Hunt

Ta #5forhvalen: Ser du mye søppel når du er ute og går tur? Plukk fem for hvalen og kast dette i nærmeste søppelkasse. Men husk at ny søppel kan være smittefarlig, så bruk hansker og vask hendene etterpå.

Den Store Villsøppeljakten: Naturvernforbundet inviterer oss til å registrere områder som er forsøplet i Rydde. Da blir det enklere å finne steder å rydde når vi skal planlegge nye ryddeaksjoner etter at krisen er over.

Adopter en bit av Norge: Finnes det en bit av Norge som du er ekstra glad i, og som du gjerne vil ta ekstra godt vare på? Dette kan være en strand, en øy, en innsjø, en bekk, en park, en sti eller en fjelltopp. Les med her: Min bit av Norge

 

Bilde: De er ikke så lette å finne ved første øyekast, men det er mange plastpellets på norske strender.