Ti enkle råd for et søppelfritt arrangement

Hold Norge Rent har utviklet ti enkle råd som bidrar til mindre avfall og forebgygger forsøpling fra arrangementer.

Utendørsarrangementer er potensielle kilder til forsøpling. Hold Norge Rent har derfor utviklet arrangementsvettregler som skal hjelpe arrangører med å redusere mengden avfall som arrangementet produserer og hindre forsøplingsproblemer i forbindelse med arrangementet.

– Markeder, festivaler, skirenn, gateløp, stevner o.l. er dessverre ofte kilder til forsøpling både i området der arrangementet foregår og i omkringliggende områder. Hold Norge Rent har derfor laget ti råd for et søppelfritt arrangement, forteller daglig leder Lise Keilty Gulbransen.

Hold Norge Rents arrangementsvettregler oppfordrer blant annet til å unngå engangsprodukter, prioritere ombruk, tilrettelegge for resirkulering og minimere emballasjebruk, samt til etablering av ryddeteam i tillegg til ordinær avfallshåndtering under arrangementet.

Målet med arrangementsvettreglene er å bidra til å redusere og stoppe forsøpling i lokalmiljøet, og reglene bør sendes ut til alle som får tillatelse til å ha utendørsarrangementer.

– Dette handler i stor grad om å redusere forbruket og sikre god avfallshåndtering, og vi oppfordrer kommunene til å ta i bruk disse reglene overfor arrangører. sier Gulbransen.

Mer informasjon: Arrangementsvett

Last ned Hold Norge Rents arrangementsvettregler: Arrangementsvettregler

 

Bilde: Arendalsuka 2019 Foto: Hold Norge Rent