Husk frist for Early Bird-billetter til konferansen, søndag 1. desember!

Er du bekymret for hvilken effekt plast og dens tilsetningsstoffer har på menneskers helse og miljø? Og ønsker du å lære mer om det nyeste innenfor forskning og innovasjon i kampen mot marin forsøpling?

 

Da bør du ikke gå glipp av Hold Norge Rent-konferansen 4.-5. februar på Quality Hotel Expo på Fornebu!

Her får vi besøk av spennende innledere fra blant annet Norge, Storbritannia og Nederland, som vil fortelle om sine forskningsprosjekter og banebrytende innovative løsninger. Og handler du raskt kan du skaffe deg rabatterte billetter innen tilbudet utløper på førstkommende søndag, 1. desember.

Fra Storbritannia får vi besøk av Dr. Kayleigh Wyles fra University of Surrey som skal snakke om hvordan frivillighet påvirker menneskers helse (hint: det er bra for deg!), og Dr. Nicola Beaumont fra Plymouth Marine Laboratory som har regnet på de globale økologiske og sosioøkonomiske kostnadene ved forsøpling.

Dr. Kayleigh Wyles kommer til HNR-konferansen 2020

Du har kanskje også hørt at dekkslitasje fra bilkjøring er en av hovedkildene til mikroplast? Spredning av disse mikropartiklene fra vei og tunneler danner grunnlaget for doktorgraden til Elisabeth Rødland fra Norsk Institutt for Vannforskning. Vi skal også få presentert noen resultater fra hennes undersøkelser.

I tillegg kommer Kirsten E. Rakkestad fra Vitenskapskomitéen for mat og miljø for å snakke om forekomsten av mikroplast og hvilke følger denne har for trygg mat og miljø i Norge.

På innovasjonsfronten så får vi besøk av nederlandske The Great Bubble Barrier som skal vise frem sin hendige løsning for å stanse tilsiget av plast fra elver, og Tekfisk, en nettavis og en podkast om teknologi og forskning i sjømatnæringen, skal snakke om hva denne bransjen gjør for å rydde opp etter seg.

Tirsdag 4. februar, dagen før selve konferansen, byr Oslo kommune på lunsjseminar hvor prosjekter fra Miljøhovedstaden presenteres. Etterpå blir det fagturer i regi av Oslofjordens Friluftsråd med tema vrakbåter, dypdykk i marint avfall og bedriftsbesøk hos Fortum, som gjør matavfall om til varme.

På kvelden blir det mottakelse på Quality Hotel Expo på Fornebu med utstillingsåpning, plakatsesjon og utstillingsvandring.

Vi håper å se deg på Hold Norge Rent-konferansen 2020!