Marine Litter: A Global Challenge

Verden kommer til Oslo for å redde havet, og Hold Norge Rent sørger selvsagt for å sette søkelyset på marin forsøpling.

Our Ocean 2019 samler myndigheter, næringsliv, forskere og sivilsamfunn fra hele verden og setter fokus på verdenshavenes utfordringer. Konferansen arrangeres for sjette gang når den i år kommer til Oslo og er en arena for kunnskapsdeling med løsninger og handling i sentrum.

I forbindelse med årets konferanse inviterer Hold Norge Rent, REV Ocean og Katapult Ocean til installasjonen «Our Ocean Art Container» på Jernbanetorget i Oslo.

Hold Norge Rent bidrar med utstillingen «Marine Litter: A Global Challenge» sammen med Ocean Conservancy, Oslofjordens Friluftsråd, Empower, Prestgaard/Andersen og Team Rubicon Norge.

«Marine Litter: A Global Challenge» forteller historien om marin forsøpling som global miljøutfordring gjennom tekst, bilder, kunst, innovasjon og marint avfall fra hele verden. I tillegg inviterer Team Rubicon Norge publikum til å vise sitt engasjement for havet.

Prestgaard/Andersen

– Marin forsøpling kjenner ingen landegrenser, og i vår utstilling viser vi frem avfall som har blitt samlet inn på 15 forskjellige strandryddeaksjoner rundt om i verden, forteller Hold Norge Rents Joachim Engelstad som er prosjektleder for utstillingen.

Til denne utstillingen har Hold Norge Rent mottatt marint avfall fra Atlanterhavet, Stillehavet, Middelhavet, Østersjøen, Mexicogolfen, Det indiske hav og Sørkinahavet.

– Felles for avfallet er at det er en stor andel av både forbruker- og fiskerirelatert avfall, forteller Engelstad.

Oslofjordens Friluftsråd bidrar med MARLISCO-utstillingen om marin forsøpling, Prestgaard/Andersen bidrar med billedkunst basert på marint avfall og Empower setter fokus på løsninger.

– Dette er et 100 % menneskeskapt miljøproblem, hvilket også betyr at det er 100 % vårt ansvar å løse det, avslutter Engelstad.

Our Ocean Art Container er gratis for publikum og åpner søndag 20. oktober kl. 07.00. Utstillingen varer frem til lørdag 26. oktober.

Takk til Klima- og miljødepartementet for støtten, og tusen takk til Medvind for arrangementsledelse.

MARLISCO/Oslofjordens Friluftsråd

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord