Sommerforsøpling - et nasjonalt problem

Med gradestokker som bikket 30 denne sommeren, trakk de aller fleste ut for å nyte været, enten de satt kursen mot kyst, skog eller fjell. Men sommeren er også høysesong for forsøpling.

Foto: Kine Martinussen

I år som i fjor, har nordmenn kost seg ute med rekordvarme julidagerMed ut har vi tatt med oss poser, flasker, bleier, telt m.m. som aldri fant veien hjem igjen.  

Det er en sterk kobling mellom forsøpling og økt uteaktivitet blant folk i sommermånedene, som mediene har omtalt ved flere anledninger.   

I slutten av juli skrev Avisen Sør-Trøndelag at badegjester klagde på brukte bleier og søppelposer som hang i trærne ved badeplassenLenger sør meldte Sandefjords Blad om strender fulle av flasker, matrester og avfall.  

Forsøplede områder kan registreres i Ryddeportalen 

Ferierende nordmenn har også vært flittige til å rapportere forsøplede områder inn til Hold Norge Rents ryddeportal i løpet av sommeren.

I perioden juli-august har det kommet inn meldinger om over hundre tilfeller av forsøpling, hvor mange ligger langs veier og på rasteplasser.

Meld inn forsøplede områder her.

Høsten kommer

Nå står høsten for tur, og et realt oppryddingsarbeid må gjøres for å sikre at avfall på avveie ikke blir liggende over vinteren.  

Hold Norge Rent tar denne utfordringen på alvor og vil mobilisere frivillige over hele landet til en stordugnad i september. Hold høsten ren fra 16.– 22. september.  

Mer informasjon om Hold høsten ren 2019 kommer på våre hjemmesider utover i august.