“Hvorfor forsøpler vi” og andre arrangementer under Arendalsuka

Her er arrangementene om forsøpling, avfall og plast du bør få med deg under Arendalsuka.

«Hvorfor forsøpler vi?» – Hold Norge Rent

Kan det stemme at hele 46 prosent av innsamlet søppel i 2018 stammer fra personlig forbruk? Hold Norge Rent inviterer til et spennende foredrag om menneskets psyke og våre forsøplingsvaner. Sammen med eksperter og produsenter skal vi bidra til å løse gåten om hvorfor mennesker forsøpler og hva vi kan gjøre i forkant av forsøplingsøyeblikket.  

Til å hjelpe oss med dette har vi invitert ekspert på adferdsendringer, Maria Klint, til å dele innsikt og kunnskap om forsøplingsmønstre fra policylaben Antrop 

Også med i programmet er TINEs leder for samfunnsansvar, Bjørn Malm. Nordmenn spiser flere måltider på farta, og ifølge TINE vil dette øke i fremtiden. Leder for samfunnsansvarsavdelingen i TINE, Bjørn Malm, skal reflektere over TINEs ansvar og handlingsrom for å forhindre at Yt og Go’Morgen blir liggende i naturen. 

Vi har også med oss Bydel Gamle Oslo og konsulentselskapet Mindshift som samarbeider om et analyseprosjekt av forsøplingsmønstre på Grønland i Oslo. Sammen veileder de engasjerte ungdommer i Bydel Gamle Oslo, der analyse og kartlegging av forsøplingsmønstre står sentralt. Nå deler de sine funn med oss under Arendalsuka 

Kom innom Sløydsalen (Kirkebakken 13) i Arendal sentrum onsdag 14. august kl. 10.00! Kaffe og te fra 09:50.

«Hvordan stopper vi ulovlig dumping av fritidsbåter?» – Avfall Norge 

Få med deg et spennende kveldsarrangement om dumping av eierløse fritidsbåter. Hele 5000 fritidsbåter dumpes i havet hvert år, dette til tross for at det er organisert en panteordning for å forhindre dumping. Hvorfor har ikke denne panteordningen mer slagkraft? Avfall Norge inviterer til debatt om hvorfor så mange fritidsbåter dumpes i havet hvert år, og hva som skal til for å hindre at dette skjer!  

Møt opp på Clarion Hotel Tyholmen, tirsdag kl 19.00. 

«Tar marin forsøpling oppmerksomheten fra andre miljøutfordringer?» – Senter for hav og Arktis, med flere

Vi gleder oss særlig til debatten “Problemet havplast – en behagelig distraksjon” moderert av Runa Lindeberg i GRID-Arendal. Marin forsøpling har gjort seg gjeldende i nyhetsbildet de siste årene, men har det gått på bekostning av andre miljøsaker, eller har det fungert som en vei inn i et bredere miljøengasjement? Klare til dyst står blant annet Norges forskningsråd og GRID-Arendal.  

Debatten får du med deg på No9 CC Café, tirsdag kl. 09.00. 

Hold Norge Rent på stand under hele Arendalsuka 

Velkommen innom standen til dyktige Team Rubicon, der vi også vil være på plass. Vi håper du stikker innom og tar en prat, tar #5forhvalen og tester hva du kan om forsøpling. 

Få også med deg disse:  

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord