Bli med på Hold høsten ren 2019

21. august 2019AktivitetOpprydding

Årets høstjakt finner sted 16. - 22. september. Bli med!

Foto: Hold Norge Rent

Bli med!

For fjerde år på rad inviterer Hold Norge Rent til høstjakt.

Hold høsten ren finner sted 16. – 22. september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen som er lørdag 21. september. Bli med!

Ferierende nordmenn har vært flittige til å delta på Sommerens store søppelkartlegging og har rapportert forsøplede områder inn til ryddeportalen i løpet av sommeren.

Nå kan det ryddes! Se områder med behov for rydding her

Eller meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen 

Aktiviteter under Hold høsten ren 2019

Her følger en oversikt over arrangementer som finner sted i forbindelse med Hold høsten ren 2019 (NB! Listen suppleres etter hvert som arrangementene kommer på plass.):

Tinnsjøen (Telemark), 7. september: Notodden Jeger- og Fiskerforbund inviterer til ryddeaksjon på Fanteneset. Alle som vil kan delta. Mer informasjon kommer.

Trondheim (Trøndelag), 14. september:
Naturvernforbundet i Trøndelag og Trondheim innviterer til rydding i Trondheim. Mer informasjon og påmelding på facebook.

Lier (Buskerud), 14. september: Gullaugtoppen Velforening og Sørumlia Velforening dugnad ved Skapertjern for å rydde både på bunnen hvor det er tappet ned, og i området rundt. Mer informasjon

Trondheim(Trøndelag),16.september: Clean Shores Trondheim og Hold Norge Rent inviterer til Hold høsten ren kick-off! Bli med og rydde langs Nidelva her

Oslo sentrum (Oslo), 21. september: Oslo Maraton markerer den internasjonale strandryddedagen med 10 km plogging i regi av Gjensidige og Clean Sounds.
Mer informasjon:10 KM plogging

Stavanger (Rogaland), 21 september: Ryfylket Friluftsråd og Norges Jeger og Fiskeforbund Rogaland inviterer til ryddeaksjon i Ryfylket. Meld deg på og bli med her

Hele Norge, 22. september: TINE og Hold Norge Rent arrangerer Tur med Retur i hele Norge. Finn et sted nær deg for å delta.

Hvorfor rydde om høsten?

Avfall kommer dessverre på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

Hold Norge Rent oppfordrer til høstrydding både ved kysten og langs vassdrag og innsjøer. Rydd gjerne også andre steder i lokalmiljøet før vinteren. Man står selvsagt fritt til å rydde når som helst i løpet av høsten.

Husk å ha en plan for å håndtere avfallet

En ryddeaksjon er ikke over før avfallet er håndtert.

Ta gjerne kontakt med det lokale avfallsselskapet eller hør med Ragn-Sells, Norsk Gjenvinning, Skjærgårdstjenesten, Redningsselskapet eller Kystvakten om de har kapasitet til å bistå med avfallshåndtering. Sjekk nærmeste mottak her: Avfallsinnlevering

NB! Alle som har utgifter til opprydding av marint avfall, kan søke om refusjon for disse utgiftene: Refusjonsordningen

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord