Vi er i gang!

Tusenvis av frivillige over hele Norden skal ut og rydde, og her hjemme ble det hele sparket i gang i Geiranger og på Harpefoss.

Strandryddeuka 2019 er i gang, og Hold Norge Rent har hatt avspark i Geiranger og på Harpefoss. Samtidig er frivillige over hele landet i gang med å rydde både langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

– Dette er niende gang Hold Norge Rent inviterer til denne dugnaden, og vi er veldig imponert over engasjementet, sier Norges ryddegeneral, Fanny Pindsle.

Foto: Gunhild Solberg

Nordisk strandryddedag

Strandryddeuka er en del av Nordisk strandryddedag som er et samarbeid mellom Danmark, Finland, Færøyene, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland.

– Nordisk strandryddedag engasjerer frivillige over hele Norden, og vi er svært glade for at Handelens Miljøfond bidrar til å gjøre denne nordiske mønstringen mulig, sier Pindsle som også er prosjektleder for det nordiske samarbeidet.

Kystlansering i Geiranger

Sammen med Geiranger skule, Stranda hamnevesen, Stiftinga Geirangerfjorden Verdsarv/Norsk Fjordsenter og ROVpartner markerte Hold Norge Rent åpningen av Strandryddeuka 2019 med en ryddeaksjon i Geiranger.

– Her samlet vi inn nærmere tre storsekker med avfall, forteller Pindsle.

Innlandslansering på Harpefoss

I år markerte Hold Norge Rent også åpningen av Strandryddeuka i innlandet.

Sammen med blant annet over 100 elever fra Harpefoss skule, Naturvernforbundet i Lillehammer, Skåppå Kunnskapspark og Midt-Gudbrandsdal Renovasjonsselskap, ble innlandsryddingen sparket i gang med en ryddeaksjon langs Lågen.

– Her fant vi blant annet landbruksplast, byggematerialer, møbler og drikkevareemballasje spredt utover et stort område, forteller fagleder for innlandsforsøpling, Mari Mo Osterheider.

Foto: Hold Norge Rent

Markeringer over hele landet

Startskuddet for Strandryddeuka 2019 ble markert en rekke steder i landet inkludert i Bergen og Oslo.

Bilde: I Bergen klippet byråd Julie Andersland snoren og erklærte uken for åpen.
Foto: Hildegunn Iversen

Team Rubicon Norge inviterer til #5forhvalen-stand i Oslo sentrum under hele Strandryddeuka, og fredag 3. mai kommer Hanne Sørvaag for å rydde.

Bilde: Team Rubicon Norge har stand på Egertorget i Oslo hele uken.
Foto: Gunhild Solberg

Vil du bli med?

Gå inn i Ryddeportalen og meld deg på en ryddeaksjon nær deg eller opprett din egen aksjon.

– Og husk at ryddeaksjonen ikke er over før avfallet er håndtert, avslutter Pindsle.

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord