Her kan du få gratis ryddeutstyr

Etterspørselen etter ryddeutstyr har vært enorm denne våren, og nå har Hold Norge Rent gått tom. Men fortvil ikke, det er fortsatt mulig å få tak i utstyr.

Bilde: Også i år deler NOVASOL ut gratis ryddeutstyr til frivillige.

Hold Norge Rent har sendt ut tusenvis av hansker, sekker, poser og veiledere i løpet av de siste ukene og månedene.

– Vi har hatt som mål å gjøre det enklest mulig for frivillige over hele landet å få tak i gratis ryddeutstyr til Strandryddeuka, og vi har derfor arbeidet målrettet med etablering av et nasjonalt distributørnett, forteller ryddegeneral, Fanny Pindsle.

Hold Norge Rents distributører

Hold Norge Rent har inngått samarbeid med en rekke aktører som deler ut ryddepakker. Her finner du en oversikt over hvilke aktører som deler ut gratis utstyr markert med en oransje boks: Ryddeportalen

– Vi er svært takknemlig for alle friluftsråd, kommuner, avfallsselskap og ander som har meldt seg som distributør av gratis ryddemateriell, sier Pindsle.

I tillegg til Hold Norge Rents distributører, kan frivillige også få tak i gratis ryddeutstyr fra følgende aktører:

Kystlotteriet

Kystlotteriet deler ut gratis Kystlotteriet-sekker i over 70 kommuner. Sekkene kan hentes på lokale servicetorg eller kommunehus.

Se etter de oransje boksene i din kommune for mulighet til å delta i Kystlotteriet eller sjekk Ryddeportalen.

Ragn-Sells AS

Ragn-Sells har i flere år bidratt til gjennomføringen av Strandryddeuka og tilrettelegging for frivillige, og 2019 er intet unntak, forteller Pindsle.

Frivillige kan bestille gratis levering av ryddeutstyr og kontainer fra Ragn-Sells.

Eplehuset

Hos Eplehusets 24 butikker kan frivillige hente sekker og hansker ved å henvende seg i skranken inne i butikkene. I tillegg er det mulig å hente utstyr fra Eplehusets servicesenter i Oslo, Bergen og Trondheim.

Alle Eplehusets butikker og servicesenter ligger tilgjengelig i Ryddeportalen.

Coop rydder Norge

Fra og med 27. april til 4. mai inviterer Coop frivillige ryddere til å hente gratis ryddeutstyr i 250 utvalgte Coop-butikker. Ryddeutstyret består av sekker og hansker.

Coop setter også ut avfallskontainere ved samtlige 250 butikker og ønsker på den måten å gjøre det enkelt å bidra i kampen mot eierløst avfall. I løpet av butikkenes åpningstider kan frivillige returnere avfallet gratis i kontainerne.

Sjekk hvilke 250 butikker som er med: Coop rydder Norge

Copp rydder Norge finner du også i Ryddeportalen.

For spørsmål til ordningen vennligst ta kontakt på: coopryddernorge@coop.no

NOVASOL – DESSVERRE TOMT FOR UTSTYR!!

Som en del av ryddekampanjen «NOVASOL Coastal Care» kan frivillige bestille gratis ryddeutstyr fra NOVASOL.