Bli kjent med Norges nye ryddegeneral

Fanny Pindsle vokste opp med sjøen som nærmeste lekeplass. Hun elsker havet, og nå ivrer hun etter å komme i gang med innsatsen for havet i Hold Norge Rent.

Fanny kommer fra hvalfangerbyen Sandefjord, og helt fra hun var ung har havet vekket Fannys oppmerksomhet. Men hvalfangerbyen ble fort for liten for Fanny, og hun fikk en dragning mot det store utland. Hennes utenlandske kunnskapsreise førte henne til land som Mexico, Brazil, Canada og Skottland.

Etter flere år som student i utlandet var det igjen interessen for hav som engasjerte Fanny, og hun startet sin karriere i Hold Norge Rent som koordinator for prosjektet «Adopter en strand» i 2017.

Tidligere har Fanny vært ansatt i Avfall Norge og Røde Kors. Med denne bakgrunnen har hun innsikt i både avfallsbransjen og frivilligheten. Dette er en verdifull erfaringskombinasjon som de færreste besitter.

Brenner for klima, miljø og bærekraftsmål 14

I tillegg til å være havforkjemper, har Fanny et brennende engasjement for klima og miljø. Dette engasjementet får hun utløp for ved å være med i Klimautvalget til Spire, og hun har tidligere deltatt på FNs klimatoppmøte som ungdomsdelegat fra Norge.

Som havforkjemper, engasjerer Fanny seg også for FNs bærekraftsmål 14 «Livet under vann», og hun etterlyser mer samarbeid på tvers av fagfelt og miljøer for å oppnå dette målet i Norge.

– Alle som jobber med hav må snakke sammen, og jeg gleder meg til å delta i tenketanken #14 som er et initiativ startet av en gruppe havforkjempere som tror på bedre samarbeid, forteller Fanny.

Drømmer om ryddeaksjon i Mexico

Fanny er sosial og liker å bruke fritiden sin på venner og familie. Hun er glad i å gå på ski, være på sjøen og liker generelt å være ute.

–  Jeg har dessuten en forkjærlighet for Mexico og meksikansk mat. En drøm jeg har er å delta i en ryddeaksjon på en av Mexicos vakre strender, forteller hun.

Ryddegeneral

Som prosjektleder for opprydding, skal Fanny ha ansvar for Før fuglene kommer, Strandryddeuken, Hold høsten ren og ryddepakker for ryddeaksjoner i tillegg til Adopter en strand.

Videre skal Fanny også ha en rolle i Hold Norge Rents arbeid med internasjonale kampanjer, prosjekter og nettverk.

Noe av det første Fanny skal gjøre i sin nye rolle som ryddegeneral er å delta på Our Ocean Our Legacy Youth Leadership Summit på Bali. Denne konferansen foregår parallelt med Our Ocean-konferansen og samler 200 unge havforkjempere fra hele verden.

– Jeg gleder til å ta fatt på rollen som Norges nye ryddegeneral, og et hovedmål for meg er å engasjere til mindre forsøpling – for havets beste, men også for hele planeten, avslutter Fanny.

Som påtroppende ryddegeneral, testet Fanny ut 10 km plogging under årets Oslo Maraton.

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord