Bli med på høstjakten!

Over 100 000 frivillige har allerede vært ute og ryddet hittil i år, men det er dessverre fortsatt mye avfall på avveie, og nå inviterer vi til høstjakten!

Lørdag 15. september er både International Coastal Cleanup Day og World Cleanup Day, og verden over skal mange hundre tusen frivillige ut og rydde strender, havbunnen, vassdrag, stier, parker m.m. frie for avfall på avveie.

Her i Norge inviterer Hold Norge Rent til nok en høstjakt på avfall på avveie under Hold høsten ren som finner sted 10. – 16. september.

Er du klar for Hold høsten ren?

For tredje på rad inviterer Hold Norge Rent til en landsomfattende ryddedugnad på høsten. Fra 10. til 16. september retter Hold Norge Rent søkelyset mot forsøpling i innlandet, og hvorfor det er viktig å bekjempe den forsøplingen vi ser i det daglige.

– Du og jeg som forbruker står for den største andelen av det vi finner når vi er ute og rydder. Derfor ønsker vi å vise koblingen mellom kildene til forsøpling i innlandet, og det vi finner langs strendene, sier daglig leder, Lise Gulbransen.

Er du klar? Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

Husk å ha en plan for å håndtere avfallet

Ta gjerne kontakt med det lokale avfallsselskapet eller hør med Ragn-Sells, Norsk Gjenvinning, Skjærgårdstjenesten, Redningsselskapet eller Kystvakten om de har kapasitet til å bistå med avfallshåndtering. Sjekk nærmeste mottak her: Avfallsinnlevering

Bli med oss!

Vil du bli med Hold Norge Rent ut og rydde under Hold høsten ren? Du finner oss her under høsten ren:

Lågen (Oppland), 11. september: Vi drar på jakt etter lansbruksplast i Lågendeltaet sammen med Vassdragsforbundet for Mjøsa, Naturvernforbundet for Lillehammer, Norges Bondelag og Småbrukarlaget.

Mer informasjon: Vi rydder Lågendeltaet

Fornebu (Akershus), 13. september: Sammen med Nordic Ocean Watch og SUP.no inviterer vi til rydding på stand-up paddle board.

Mer informasjon: SUP-rydding

Oslo sentrum (Oslo), 15. september: World Cleanup Day markeres i Oslo med 10 km plogging under Oslo Maraton i regi av In The Same Boat og Gjensidige, og vi blir med.

Mer informasjon: 10 KM Plogging

Bergen (Hordaland), 15. september: JCI Bergen inviterer til World Cleanup Day over hele Bergen, og vi blir med ut sammen med Bergen og Omland Friluftsråd.

Mer informasjon: World Cleanup Day

Henningsvær (Nordland), 15. september: Sammen med Infinitum Movement og Nordic Ocean Watch markerer vi den internasjonale strandryddedagen i Lofoten.

Mer informasjon: Den internasjonale strandryddedagen i Henningsvær

Tromsø (Troms), 15. september: Vi blir med Norges Miljøvernforbund ut for å rydde Nipøya og naboøyene på den internasjonale strandryddedagen.

Mer informasjon: Kommer

Hvorfor rydde om høsten?

Avfall kommer dessverre på avveie året rundt, og jo oftere vi rydder, jo mer avfall får vi samlet inn. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

Hold Norge Rent oppfordrer til høstrydding både ved kysten og langs vassdrag og innsjøer så vel som langs stier og i turområder. Hvis det ikke passer å rydde i perioden 10. – 16. september, står man selvsagt fritt til å rydde når det skulle passe.

NB! Alle som har utgifter til opprydding av marint avfall, kan søke om refusjon for disse utgiftene: Refusjonsordningen

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord