Kan norske avfallsløsninger bidra til bedre avfallshåndtering i utviklingsland?

På onsdag samles internasjonale toppledere, den norske regjering og private aktører til dialog for å diskutere hvordan norske løsninger kan bidra til å redusere plastmengden i havet.

Norske Løsninger i et hav av plast

På onsdag samles internasjonale toppledere, den norske regjering og private aktører til dialog for å diskutere hvordan norske løsninger kan bidra til å redusere plastmengden i havet.

Hold Norge Rent inviterer i samarbeid med Avfall Norge og GRID Arendal til dialog, onsdag 15.august, for å diskutere hvordan norske løsninger kan bidra til å redusere plastmengden i havet.

Plast i havet er et globalt problem som påvirker alle, og folk over hele verden bidrar til å rydde strender. Det produseres 380 millioner tonn plast i året. Mye av dette er til engangsbruk. I store deler av verden finnes det ikke systemer for avfallhåndtering og plasten er et voksende problem.

Men hvor kommer forsøpplingsproblemet fra, og hvordan kan vi stoppe det fra å havne i havet? Kan norske myndigheter og bedrifter bidra til løsninger for bedre avfallshåndtering i utviklingsland? I så fall, hvordan?

Regjering har satt av 280 millioner kroner til bistandsprogrammet mot marin forsøpling. Flere norske private aktører har tatt initiativ til å redusere marin forsøpling, og det er stor variasjon i hva norske aktører bidrar med. Ettersom marin forsøpling er et komplekst problem er det nødvendig med ulike initiativ og ressurser som sammen kan bidra til redusert utslipp i havet, opprydding og holdningskampanjer. Under Arendalsuka-arrangementet diskuterer vi hvordan vi best kan forvalte pengepotten og hvordan norske løsninger og teknologi kan eksporteres internasjonalt.

𝗢𝗿𝗱𝘀𝘁𝘆𝗿𝗲𝗿
Kristin Halvorsen, direktør CICERO Senter for klimaforskning

𝗙𝗼𝗿𝗲𝗱𝗿𝗮𝗴𝘀𝗵𝗼𝗹𝗱𝗲𝗿𝗲
Erik Solheim, sjef, FNs miljøprogram

Nikolai Astrup, Utviklingsminister

Atle Hamar, statssekretær, Klima- og miljødepartementet

Harald Solberg, administrerende direktør, Norges Rederiforbund

Kristal Ambrose, miljøforsker og grunnlegger av Bahamas Plastic Movements

Nina Jensen, CEO, REV Ocean

Peter Sundt, styreleder, Handelens miljøfond

Erik Osmundsen, konsernsjef, Norsk Gjenvinning

Zwelibanzi Mnguni, CEO, Destination Green Recycling

 

*Språk: Engelsk*

 

HÅPER VI SES!

 

 

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord