Ny funksjon i Ryddeportalen for Adopter en strand!

Flere adopsjonsgrupper har den siste tiden etterspurt et elektronisk verktøy for Adopter en strand. Hold Norge Rent kan med glede informere om at denne funksjonen er på plass i ryddekartet.

Adopsjonsgrupper som er med på Adopter en strand kan nå glede seg over ny funksjon i Ryddeportalen. Foto: Bo Eide

 

Enkel adopsjonsprosess

For litt under et år siden lanserte Hold Norge Rent et nytt frivillig tiltak for opprydning av marint avfall: Adopter en strand. Nå er ordningen endelig på plass i Ryddeportalen.

De som velger å adoptere en strand påtar seg å regelmessig rydde et område. Det er gjerne ett sted som står dem nær, enten det er en strand, øy, eller en strekning langs en elv eller innsjø. Den nye funksjonen skal gjøre det enkelt å bli med i ordningen.

-Vi ønsker å skape et nettverk av ryddere som er med i Adopter en strand, og funksjonen er med på å gjøre nettverket operativt. Vi håper det vil vokse nå som funksjonen er på plass,  sier prosjektkoordinator Fanny Pindsle.

Det er i dag registrert tretti operative adopsjonsgrupper som deltar i Adopter en strand. Mange av disse har ryddet siden Adopter en strand ble lansert i fjor høst. Den nye funksjonen vil gjøre terskelen for å adoptere et område lavere.

-Jeg håper flere blir nysgjerrig på ordningen og ønsker å starte en egen adopsjonsgruppe, sier Pindsle.

Funksjonen gir tilgang til «Min Adopsjon» som er en egen bruker for adopsjonsgrupper. Min adopsjon er basert på samme funksjonalitet som «Min side», som er brukerfunksjonen for privatpersoner i Ryddeportalen. Hovedforskjellen er at adopsjonsgruppene som oppretter bruker vil få sitt adopterte område markert i kartet av et ikon av en engel. Ikonet blir stående permanent, og andre strandryddere kan enkelt få oversikt over ryddeaksjoner utført på det adopterte området. Innlogget i Min Adopsjon kan adopsjonsgruppene opprette ryddeaksjon og registrere funn, og alt knyttes automatisk til det adopterte området.

-Vi håper at funksjonen vil gjøre det enkelt for adopsjonsgruppene å holde oversikt over ryddeaksjoner og funn. Det vil også bidra til å synliggjøre adopterte områder for andre strandryddere, sier Pindsle avslutningsvis.

Slik vises adopterte områder i Ryddekartet Foto: Hold Norge Rent

 

Bukergjennomgang – hvordan Adoptere en strand?

Gå inn på ryddeportalen.no, trykk på «Adopter en strand». I ryddekartet finner du så frem til området du/dere ønsker å adoptere. Trykk på området og velg «Opprett en adopsjonsgruppe» i menyen som vises. På siden som viser et mindre kartbilde kan man plassere pilen direkte på område, eller tegne opp området ved å trykke på «tegn område». Ved å tegne området gis en mer presis beregning av områdets størrelse, målt i kvm2. Fyll inn informasjonen under og send inn søknaden. Adopsjonen blir operativ så snart Hold Norge Rent har godkjent søknaden.

 

Spørsmål for operative adopsjonsgrupper

Kan man adoptere flere områder med samme bruker? Ja!

Må vi søke om adopsjonen når adopsjonsgruppen allerede har sendt inn avtalen til Hold Norge Rent? Nei, adopsjonen deres blir automatisk godkjent.

Må operative adopsjonsgrupper opprette bruker på samme måte som nye adopsjonsgrupper? Ja. Forskjellen er at operative adopsjonsgrupper får søknaden innvilget umiddelbart.

 

Bli med!

Hold Norge Rent er stadig på jakt etter nye adopsjonsgrupper. For mer informasjon om Adopter en strand, se vår brosjyre eller gå inn på www.holdnorgerentno/adopterenstrand

Har dere spørsmål til kartfunksjonen eller ordningen? Send e-post til prosjektkoordinator fanny.pindsle@holdnorgerent.no

Bli med da vel!

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord