Hold Norge Rent reiser på ekspedisjon

I år reiser Hold Norge Rent for første gang ut på ekspedisjon for å rydde sammen med frivillig langs kysten mellom Oslo og Runde.

Foto: S/S Vega

For 8. år på rad inviterer Hold Norge Rent til Strandryddedagen. I år finner dagen sted lørdag 5. mai og er høydepunktet i årets strandryddeuke som løper fra 30. april til 6. mai.

Norges største kollektive ryddedugnad

Strandryddeuken samler frivillige fra nord til sør og fra øst til vest. Det ryddes langs strender, ute på øyer og holmer, i havnebasseng og på havbunnen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

Barnehager, skoler, bedrifter, lag og foreninger, frivillige og ideelle organisasjoner, friluftslivet, idretten, miljøorganisasjoner, avfallsbransjen, kommuner og andre offentlige aktører er alle med på dugnaden.

– Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og vi inviterer alle til å bli med ut og rydde, sier prosjektleder i Hold Norge Rent, Malin Jacob.

Strandryddeekspedisjonen 2018

I år reiser Hold Norge Rent for første gang ut på en strandryddeekspedisjon i forbindelse med Strandryddedagen. Med S/S Vega seiler ekspedisjonen tur/retur Oslo-Runde-Oslo i perioden 18. april til 12. mai.

– Strandryddeekspedisjonen skal bidra til å bevisstgjøre og skape engasjement, samt motivere til mer frivillig opprydding av marint avfall, forteller Jacob.

Ekspedisjonen er et samarbeid med Ragn-Sells, NIVA og WWF og ledes av hele Norges strandryddegeneral, Malin Jacob. Lokalt samarbeider Hold Norge Rent med lokale aktører fra blant annet Ragn-Sells, Naturvernforbundet, Norges Seilforbund og Norges Dykkeforbund.

PROGRAM

Onsdag 18. april: Avreise fra Oslo
Torsdag 19. april: Arrangement i Fredrikstad
Søndag 22.april: Arrangement i Kristiansand
Onsdag 25. april: Hold Norge Rent deltar på ryddeaksjon i Bergen
Torsdag 26.april: The Plastic Whale Heritage-konferansen i Bergen
Mandag 30. april: Norge Nå sender fra Vega i Runde
Onsdag 2. mai: Norge Nå sender fra Vega i Florø
Torsdag 3. mai: Norge Nå sender fra Vega i Bergen
Lørdag 5. mai: Ragn-Sells og Hold Norge Rent inviterer til årets hovedarrangement for Strandryddedagen i Haugesund
Tirsdag 8. mai: Arrangement i Farsund
Torsdag 10. mai: Arrangement i Kragerø

– I 2017 bidro nærmere 50 000 frivillige til opprydding av marint avfall, og vi håper at ekspedisjonen vår vil bidra til å mobilisere enda flere ryddere i år, sier Jacob.

Strandryddeekspedisjonen støttes av Ragn-Sells, sjømatnæringen, Orklas Klar-serie og Helly Hansen.

Avreisearrangement 18. april

I samarbeid med Ragn-Sells, NOVASOL, Oslofjordens Friluftsråd, Rusken, Indre Oslofjord Undervannsklubb og Spearos Oslofjord inviterer Hold Norge Rent til plogging og avreisebrønsj i forbindelse med avreisen for Strandyddeekspedisjonen 2018.

Onsdag 18. april setter Hold Norge Rent seil med S/S Vega sammen med blant andre Ragn-Sells, NIVA og WWF, og i denne forbindelsen inviterer vi til både plogging og avreisearrangement i Oslo.

Mer informasjon om ploggingturene finner du her: Plogging – Oppvarming til Strandryddedagen

Avreisebrønsjen begynner kl. 10:00. Indre Oslofjord Undervannsklubb og Spearos Oslofjord henter opp marint avfall fra bunnen av Oslofjorden, og NOVASOL byr på lett servering. Ordfører Marianne Borgen, Rusken-general Jan Hauger og direktør for Oslofjordens Friluftsråds Nicolay Moe kommer alle for å si noen ord.

Klikk her for å melde deg på innen fristen 17. april: Påmelding avreisebrønsj 18. april

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord