Her er finalistene til Gullklypa 2017

Hold Norge Rent har mottatt 22 forslag til Gullklypa 2017, og nå er juryens nominasjoner klare.

Vinneren av Gullklypa 2017 offentliggjøres av Oslos byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, under åpningen av Hold Norge Rent-konferansen 7. februar 2018. Her er nominasjonene:

Neptun Pensjonistklubb ved Idar Hopland

Neptun Pensjonistklubb er et ekte frivillig initiativ som i samarbeid med kommunen samler flere generasjoner til ryddeaksjoner. Klubben har fått med seg mange barn 620 ut for å rydde i løpet av 2017. Totalt samlet klubben inn over 23 tonn avfall i løpet av året.

Sten Helberg og Kystlotteriet

Med initiativtaker Sten Helberg i spissen motiverer Kystlotteriet til rydding i strandsonen gjennom premiering og er nå etablert i 40 kommuner. Tiltaket gjør det enkelt for frivillige å delta og er med på å mobilisere nye ryddere over hele landet.

Christian Louise Jensen og prosjektet «Clean up Paddling»

Kristian Louis Jensen etablerte pilotprosjekt ”Clean up Paddling” i 2017. Dette er kajakkturer for turister. De frivillige deltakerne plukker søppel på øyene som de besøker, og i 2017 har 42 deltakere plukket 2,3 tonn avfall fra 13 ulike øyer. Prosjektet kobler turistnæringen og strandrydding og mobiliserer nye grupper til å rydde.

Per-Erik Schulze

Per-Erik Schulze er ansatt i Naturvernforbundet og har vært aktiv i miljøbevegelsen siden 1987. Han er en tydelig nasjonal stemme og stor inspirator. I 2015 etablerte han Facebook-siden «2 minutters strandrydding Norge» som nå har over 2 000 medlemmer, og han har vært en sentral bidragsyter i en årrekke.

Silje M. Hagen (Aktiv i Friluft)

Silje M. Hagen har organisert åtte strandryddingstokt i Isfjorden på Svalbard. Dette er et stort område med utfordrende geografi og værforhold som krever mye og god logistikk, isbjørnsikring, tillatelser m.m. Silje er en fantastisk motivator som har mobilisert over 300 frivillige. Prosjektet knytter sammen turisme og opprydning.

Juryen har bestått av Hildegunn Iversen (LOOP), Nicolay Moe (Oslofjordens Friluftsråd) og Bård Bringsrud Svensen (Orkla).

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord