Lansering av Adopter en strand!

Hold Norge Rent lanserer et helårlig og landsomfattende adopsjonsprogram mot forsøpling. Bli med!

Bilde: PASH Sjokolade adopterer Hemsila. Fra venstre: Kjell Erik Skølt (varaordfører i Hemsedal kommune), Eva Grothe (Sparebankstiftelsen DNB), Philippe Alexander Smith Hogsten (PASH Sjokolade) og Lise Keilty Gulbransen (Hold Norge Rent)
Foto: Hold Norge Rent

 

ADOPTER EN STRAND!

Hold Norge Rent inviterer alle til å være med i kampen mot forsøpling gjennom adopsjonsprogrammet «Adopter en strand».

Adopter en strand er et nytt prosjekt som skal danne grunnlaget for regelmessig og kontinuerlig rydding av et omfattende antall norske strender, øyer og områder langs vassdrag og innsjøer, samt andre innlandsområder som stier og turområder. Målet er å forebygge forsøpling av miljøet og engasjere frivillige til opprydning herreløst avfall i norsk natur.

100 adopsjonsgrupper

Hvert år havner anslagsvis 8 millioner tonn plast i verdenshavene[1], og ifølge World Economic Forum vil det innen 2050 være mer plastsøppel i verdenshavene enn fisk om vi ikke gjør noe med problemet. Norge har en stor og vakker kystlinje med et rikt dyre-, plante- og fugleliv. Marin forsøpling truer det marine miljøet og påfører sjøpattedyr, fugl, fisk, plankton m.m. skader, lidelse og død.

– Det er ønskelig å danne 100 adopsjonsgrupper i hele Norge som forplikter seg til å rydde et fast område minimum tre ganger per året. Hver av adopsjonsgruppene kan søke Hold Norge Rent om inntil 10.000 kroner i støtte til oppstart, sier Fanny Pindsle som er prosjektkoordinator for Adopter en strand.

Adopter et område i nærmiljøet

Det meldes stadig inn nye områder som er forsøplet til Hold Norge Rents rydderportal, og mange kjenner nok til områder i eget nærmiljø som har behov for opprydding.

Se kartet til Hold Norge Rent for områder som har behov for rydding, eller meld inn eget område: Forsøplede områder

-Vi oppfordrer til adopsjon av områder i eget nærmiljø som sliter med forsøpling. Dette kan for eksempel være en øy, en strand, en elv eller en sti, forteller Pindsle.

Allerede godt i gang

De første adopsjonsgruppene er nå i ferd med å komme på plass.

-Noen adopsjongrupper har allerede organisert sin første strandrydding, mens andre er i gang med å planlegge ryddeaksjoner til våren. At vi har klart å rekruttere adopsjongrupper i både nord og sør er veldig gøy. Til nå er det om lag 30 grupper som har meldt sin interesse for Adopter en strand, og fire av disse er allerede godt i gang. Vi håper på enda mer engasjement utover høsten, sier Pindsle.

Bilde: The British International School i Stavanger er stolte av å bli tildelt diplomet for adopsjonsgruppe nummer 2. Skolen har adoptert Hinnastranda og arrangerte sin første Adopter en strand aksjon på den internasjonale strandryddedagen 16. september. Fra venstre: Susanne Fischer (lærer), Isabella (elev) og Cindy Coobes (rektor grunnskolen) 
Foto: British International School of Stavanger.

Hvordan melde seg på?

Ta kontakt med prosjektkoordinator i Hold Norge Rent, Fanny Pindsle, på fanny.pindsle@holdnorgerent.no eller 92206173 for mer informasjon og påmelding.

Besøk Adopter en strand for mer informasjon om programmet.

Adopter en strand er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og administreres av Hold Norge Rent.

 

[1] Jambeck et al. 2015. Plastic waste inputs from land into the ocean. Atlanta, Georgia. University of Georgia

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord