Jakten er i gang!

Startskuddet for Hold høsten ren 2017 gikk i Hemsedal sammen med 100 elever fra Hemsedal barne- og ungdomsskole. Samtidig ble prosjektet Adopter en strand offisielt lansert med adopsjonen av Hemsila i regi av PASH Sjokolade.

Foto: Hold Norge Rent

Fredag 8. september inviterte PASH Sjokolade, Hold Norge Rent og Sparebankstiftelsen DNB til avspark for Hold høsten ren 2017 og lanseringen av Adopter en strand i Hemsedal.

Fjellrokken dannet rammen for arrangementet, og det var Hemsedal kulturskole og 8. klasse ved Hemsedal barne- og ungdomsskole som stod for underholdningen.

Bilde: Jenter fra 8. klasse ved Hemsedal barne- og ungdomsskole
Foto: Hold Norge Rent

 

Adopter en strand ble lansert med offentliggjøringen av PASH Sjokolade som adopsjonsprogrammets aller første adopsjonsgruppe. PASH har adoptert elven Hemsil.

Høstjakten etter avfall på avveie kom også i gang. Alle de fremmøtte ble med PASH og 100 skoleungdom ut for å rydde langs elven Hemsil. Der ble det plukket store mengder avfall fra et populært turområde.

I tillegg til Fjellrokken, Hemsedal kulturskole og Hemsedal barne- og ungdomsskole bidro også Hemsedal kommune og Hemsedal Turistkontor til arrangementet.

Hold høsten ren

Hold høsten ren 2017 starter mandag 11. september og varer frem til søndag 17. september.

Høydepunktet er lørdag 16. september som er den internasjonale strandryddedagen i regi av Ocean Conservancy. Denne dagen skal flere hundre tusen mennesker over hele kloden ut og rydde strender.

– Vi oppfordrer frivillige over hele Norge til å bli med og rydde langs kysten, på havbunnen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer, men gjerne også i populære turområder, sier daglig leder Lise Keilty Gulbransen.

Bli med på høstjakten etter avfall på avveie! Registrer din ryddeaksjon i Hold Norge Rents ryddeportal: Ryddeportalen

Hold høsten ren er støttet av Miljødirektoratet.

Adopter en strand

Adopter en strand er et tiltak mot forsøpling som skal bidra til regelmessig og kontinuerlig rydding av strender, øyer, holmer m.m. så vel som turområder og områder langs vassdrag og innsjøer. Tiltaket er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Mer informasjon: Adopter en strand

Bilde: PASH Sjokolade adopterer Hemsila. Fra venstre: Kjell Erik Skølt (varaordfører i Hemsedal kommune), Eva Grothe (Sparebankstiftelsen DNB), Philippe Alexander Smith Hogsten (PASH Sjokolade) og Lise Keilty Gulbransen (Hold Norge Rent)
Foto: Hold Norge Rent

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord