På høstjakt etter avfall på avveie

Hold Norge Rent inviterer til en ny runde med Hold høsten ren 11. - 17. september 2017.

For andre år på rad inviterer Hold Norge Rent til en landsomfattende ryddedugnad på høsten. Dugnaden finner sted 11. – 17. september og arrangeres i forbindelse med den internasjonale strandyddedagen som i år finner sted lørdag 16. september.

– Bli med oss på høstjakt etter avfall på avveie, sier daglig leder Lise Gulbransen.

Ønsker du å delta? Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

Kick-off i Hemsedal

Kick-off legges til Hemsedal og finner sted fredag 8. september. Pash Sjokolade (medlemmer av Hold Norge Rent) og Hemsedal kommune er vertskap for arrangementet. Mer informasjon kommer her og på Facebook.

Bli med oss til Nordkapp

Lørdag 16. september inviterer Hold Norge Rent til ryddeaksjon i Nordkapp kommune. Ryddeaksjonen er et samarbeid med Nordkapp Filmfestival.

Mer informasjon: Nordkapp filmfestival

Ryddeaksjon i Moss

Lørdag 16. september inviterer Hold Norge Rent også til ryddeaksjon i Moss. Ta kontakt på post@holdnorgerent.no hvis du ønsker å bli med oss ut på den internasjonale strandryddedagen.

Hvorfor rydde om høsten?

Avfall kommer dessverre på avveie året rundt, og jo oftere vi rydder, jo mer avfall får vi samlet inn. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

Hold Norge Rent oppfordrer til høstrydding både ved kysten og langs vassdrag og innsjøer så vel som langs stier og i turområder. Hvis det ikke passer å rydde i perioden 11. – 17. september, står man selvsagt fritt til å rydde når som helst i løpet av høsten.

NB! Alle som har utgifter til opprydding av marint avfall, kan søke om refusjon for disse utgiftene: Refusjonsordningen

Den internasjonale strandryddedagen

Marin forsøpling er et problem over hele verden, og den internasjonale strandryddedagen har mobilisert frivillige verden over til opprydding av marint avfall i over 30 år.

Lørdag 16. september skal frivillige over hele verden ut og rydde strender når organisasjonen Ocean Conservancy inviterer til International Coastal Cleanup for 32. gang, og for 2. år på rad er Hold Norge Rent med på denne verdensomspennende dugnaden.

Mer informasjon: International Coastal Cleanup

Hold høsten ren er støttet av Miljødirektoratet.

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord