Ryddeåret 2017 hittil i bilder

Frivillige ryddere fra hele Norge har sendt oss utallige flotte bilder. Se billedreportasjen her.

Bilde: Norsk Polarinstitutt
Foto: Elsa Syrstad

 

Ryddeåret 2017 er godt i gang, og vi har fått inn svært mange flotte bilder som viser hvordan frivillige ryddere over hele Norge møter forsøplingsproblematikken med handlekraft og dugnadsånd. Se vår billedreportasje på Flickr.

Vi i Hold Norge Rent er både rørt og takknemlig over den formidable innsatsen som er lagt ned av over 31 000 frivillige ryddere for å redde naturen og dyrelivet fra menneskeskapt forsøpling. Dessverre er det enorme mengder avfall på avveie i Norge, men bildene som er sendt inn, viser at det å rydde naturen for avfall virkelig har en effekt.

Hittil i år har frivillige ryddere registrert at 754 kilometer har blitt ryddet for 326 tonn avfall. Dette er tall som er hentet fra Ryddeportalen, og vi antar at frivillige har ryddet langt mer enn dette. Ryddet mye mer. Vi håper derfor at flere vil registrere tall og funn fra ryddeaksjoner i Ryddeportalen.

Ryddesesongen fortsetter utover høsten, og 11. – 17. september inviterer Hold Norge Rent for andre gang til aksjonen Hold høsten ren.

Hold høsten ren finner sted samtidig med den internasjonale strandryddedagen som i år er lørdag 16.september. Husk å registrer din aksjon i Ryddeportalen allerede i dag.


Bildet viser ryddegjengen med resultatet av 200-meters rydding på Ellingsøy i Møre og Romsdal. Foto: Vivian Langøy

Folk har ryddet alene og med familien. Folk har ryddet sammen med naboer, velforeninger og båtforeninger, samt utallige andre lag, foreninger og organisasjoner. Bygdelag, private bedrifter, kommuner, politiske partier, miljøorganisasjoner, idrettslag og dykkerklubber har alle engasjert sine. Gamle og unge. Alle har vært med.

Det har blitt ryddet langs strender, på øyer og på havbunnen. Det har også blitt ryddet i Innlandet langs innsjøer og elver. Avfallet har blitt fraktet med traktor, med båt, i containere og med bil. Det har blitt ryddet i områder med snø, i sol og i regn, på godværsdager og i bitende kulde.

Vi er stolte over dere! Sammen rydder vi Norge!


Havpadlere fra Tønsberg viser frem ryddesekken til Hold Norge Rent. Foto: Audun Wigen

 

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord