Hold Norge Rents ryddeveileder

Tips og triks for en god ryddeaksjon!

Foto: Max Lander

Hver dag er en ryddedag! Her er det du trenger for å rydde.

  1. Et sted å rydde. Finn en strand, øy, elv, innsjø, sti e.l. som er forsøplet og som egner seg for rydding. Stedet bør være lett tilgjengelig. Det må være mulig å frakte oppsamlet avfall enkelt fra stedet. Hvis du ikke vet hvor du skal rydde, kan du søke etter forsøplede områder eller planlagte aksjoner som er åpne for påmelding på holdnorgerent.no/ryddeportalen.
  2. Noen å rydde med? Ta med familie, venner, kolleger, naboer eller andre som vil bidra. Har du ingen å rydde med? Det går fint an å rydde alene, eller du kan se om det finnes aksjoner som er åpne for påmelding på holdnorgerent.no/ryddeportalen.
  3. Ryddeutstyr. Dere bør ha med gjennomsiktige sekker og hansker. Annet utstyr som kan være nyttig er kniv, sag, øks, spade eller rake. Ta gjerne med kamera og send oss bilder til post@holdnorgerent.no, dersom du har samtykke fra alle på bildet til at det deles i sosiale medier. Ryddeveilederen er en del av Hold Norge Rents ryddepakker og kan bestilles som en del av disse. Mer informasjon om våre ryddepakker finner du her: Ryddepakker
  4. En plan for å håndtere avfallet! Avklar i forkant hvor og hvordan avfallet skal hentes. Dette er spesielt viktig ved behov for båt eller helikopter. Hvis avfallet må ligge en stund før det hentes, bør dere sikre sekkene slik at de ikke er utsatt for vær og vind. Mange lokale renovasjons- og avfallsselskap støtter opp om frivillige ryddeaksjoner. Ta kontakt med ditt lokale selskap for å avtale henting/levering eller spør kommunen om hva du skal gjøre med avfallet som samles inn. Mer informasjon om avfallshåndtering og oversikt over avfallsmottak som tar imot marint avfall gratis, finner du på holdnorgerent.no/ryddeportalen.

Last ned ryddeveilederen her: Hold Norge Rents ryddeveileder

Ikke glem sikkerheten!

Det er ting man bør passe på når man rydder, og noen typer søppel bør få ligge i fred. Hold Norge Rents sikkerhetsveileder hjelper deg med å ha en trygg ryddeaksjon.

Last ned sikkerhetsveilederen her: Hold Norge Rents sikkerhetsveileder