Bodø Sportsdykkerklubb får Gullklypa 2016

Under Hold Norge Rent-konferansen 2017 ble Bodø Sportsdykkerklubb kåret til mottakerne av Gullklypa 2016.

Foto: Bodø Sportsdykkerklubb

I år deles Gullklypa ut for 13. gang, og årets finalister var Norges Dykkeforbund, Kystlotteriet/Naturvernforbundet i Østfold og Bodø Sportsdykkerklubb.

– Vi mottok mange nominasjoner til årets pris, og konkurransen var tøff, men våre tre finalister skilte seg ut og har alle imponert oss med sin innsats mot marin forsøpling, sier juryleder Nancy Strand.

Bodø Sportsdykkerklubb gikk av med seieren, og prisen ble delt ut av ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, under åpningen av Hold Norge Rent-konferansen 2017.

Bodø Sportsdykkerklubb fikk prisen for omfattende og meget verdifull innsats mot marin forsøpling. Klubben har jobbet i mer enn ti år med å rydde marint avfall, og det som er blitt ryddet, har i stor grad blitt brukt på nytt eller gjenvunnet.

– Denne gjengen representerer en viktig gruppe som gjør en stor dugnadsinnsats mot marin forsøpling som vi andre ikke ser – nemlig dykkerne. Juryen ønsker derfor å gi en ekstra honnør til alle dykkere over hele landet, sier juryleder Strand.

Siden 2005 har Bodø Sportsdykkerklubb, med Jan-Gunnar Berg som primus motor, sørget for å fjerne 7 000 kilo fiskesluker, tusenvis av meter med fiskeline og mye annen søppel fra havbunnen i Saltstraumen. Berg har alene plukket opp blysluker som tilsvarende et par personbiler. Han har også vist en egen evne til å engasjere andre dykkere i lokalmiljøet, og dykkerklubben har drevet et langvarig og systematisk arbeid med opprydding av Saltstraumen.

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord