50 forsøplede strender venter på å bli ryddet

I Bergen og omland venter nå 50 forsøplede strender på frivillige som vil ut og rydde.

Bergen og Omland Friluftsråd og en rekke frivillige blant annet knyttet til initiativet «Frå vik til vik – Rein kyst» har nå meldt inn 50 forsøplede strender i Bergen, Fjell, Sund, Øygarden, Askøy og Austrheim kommune. Og nå venter disse strendene på å bli ryddet.

Oversikt over forsøplede strender

Strendene er registrert i Hold Norge Rents ryddeportal:

Ryddeportalen

Vi er imponert

– Folk har vært meget flittige, og vi er imponert. Det er nå mulig for alle som ønsker å bidra til strandrydding i Bergen og omlandet rundt Bergen, å finne et sted å rydde, sier daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Gulbransen.

Forsøpling i innlandet

En av strendene er i innlandet, og Hold Norge Rent oppfordrer også til rydding langs vassdrag og innsjøer. Vassdrag fører med seg avfall ut til kysten, og rydding langs vassdrag forebygger derfor ytterligere marin forsøpling.

– Det er svært viktig at det også settes fokus på forsøplingen i innlandet. Ved å kartlegge denne forsøplingen vil vi blant annet kunne identifisere og ansvarliggjøre kildene til avfall på avveie, sier Gulbransen.

Bli med!

– Vi ser også at det er flere som allerede har planlagt å rydde. Dette er tidligere enn vanlig. Det er registrert en rekke planlagte ryddeaksjoner både i Hordaland og ellers i landet, forteller Gulbransen.

Hold Norge Rent oppfordrer folk over hele landet til å følge bergensernes eksempel og melde inn forsøplede områder i eget lokalmiljø både langs kysten og i innlandet.

Ved å melde inn forsøplede områder, blir det enkelt å finne et sted å rydde. I tillegg er dette et viktig bidrag til arbeidet med å kartlegge forsøplingssituasjonen i Norge.

Hvordan rydde en forsøplet strand?

En forsøplet strand kan når som helst gjøres om til en ryddeaksjon av hvem som helst.

Hvis du ønsker å rydde en forsøplet strand, klikker du på ropertikonet. Deretter klikker du på LES MER og OPPRETT AKSJON.

NB! Alle som ønsker å bruke Ryddeportalen må opprette en egen bruker.

Husk å avtale avfallshåndtering med Ragn-Sells eller avfallsselskapet lokalt i kommunen.

Ta kontakt med Hold Norge Rent på post@holdnorgerent.no hvis har spørsmål eller innspill.

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord