Sammen holdt vi høsten ren!

Historiens første "Hold høsten ren" ble en stor suksess. Tusen takk til alle som bidro!

Bilde: 10A ved Kjølnes ungdomsskole deltar på «Hold Skagerak Ren» høsten 2016

Med tilskudd fra Miljødirektoratet har Hold Norge Rent for første gang gjennomført en høstkampanje. Kampanjen fikk navnet «Hold høsten ren», og frivillige over hele landet har tatt seg tid til å bidra.

Høsten 2015 var det registrert 10 ryddeaksjoner i Hold Norge Rents ryddeportal. Denne høsten er det foreløpig registrert 96 aksjoner. Aksjonene fordeler seg på hele 16 fylker, og over 1 000 frivillige har deltatt.

– Dette ble meget vellykket, og vi er imponert over innsatsen, sier daglig leder Lise Gulbransen.

Hold Norge Rent har i lengre tid sett behovet for å supplere Strandryddedagen med rydding andre tider på året. Forsøpling er dessverre et problem året rundt både til lands og til vanns. Mange steder i landet blir blant annet strandsonen stadig tilført nytt avfall. Ved å rydde oftere blir mer av dette avfallet samlet inn før det brytes ned og havner på avveie ute på havet.

– Det er behov for å rydde oftere, og årets tilskudd fra Miljødirektoratet har endelig gjort det mulig for Hold Norge Rent å mobilisere til rydding om høsten.

– Vi er svært imponert over engasjementet som frivillige over hele landet har vist i tilknytting til «Hold høsten ren», og grunnlaget for en ny nasjonal ryddedugnad er lagt, avslutter Gulbransen.

Mer informasjon om resultatene fra «Hold høsten ren» og resten av årets ryddeaksjoner offentliggjøres onsdag 19. oktober i strandrydderapporten 2016.

Plakat Larvik Hold Skagerak ren

Bilde: Larvik Håndballklubb bidro lokalt til «Hold høsten ren».
Foto: Erik Skjøldt

 

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord