Hold Skagerak Ren

1. september 2016Strandrydding

Odds Ballklubb og Larvik HK inviterer til strandrydding i henholdsvis Telemark og Vestfold som en del av kampanjen Hold Skagerak Ren, og begge lagene skal også selv ut og rydde.

Store og små spillere fra Odd er først ut, og allerede mandag 5. september skal de rydde Frierstranda i Porsgrunn fri for søppel.

– Odd er opptatt av miljøet, og vi ønsker å gjøre en positiv forskjell i regionen vår, sier daglig leder i Odd, Einar Håndlykken.

Plakat Odd Hold Skagerak ren

Bilde: Espen Ruud og Fredrik Oldrup Jensen
Foto: Odds Ballklubb

 

Også Larvik-jentene skal ut og rydde strender.

– Det er helt naturlig for oss å bli med på en kampanje av denne typen, sier Espen Nyhus, markedsansvarlig for Larvik HK. Marin forsøpling er en sak som angår oss alle, og spesielt i et kystnært fylke som Vestfold.

Plakat Larvik Hold Skagerak ren

Bilde: Sanna Solberg og Linn-Kristin «Linka» Riegelhuth Koren
Foto: Erik Skjøldt

 

Håndlykken og Nyhus er enige om at det å rydde strender er en enkel og effektiv måte å gjøre en innsats for miljøet, og begge håper at så mange som mulig blir med på dugnaden.

Vinn billetter

Hold Skagerak Ren er en strandryddekampanje rettet mot skoler i hele Telemark og Vestfold, der skoleklasser i Telemark kan vinne kampbilletter til Odd, mens vinnerne i Vestfold kan glede seg til Champions League-kamp med Larvik.

Kampanjen koordineres av Hold Norge Rent i samarbeid Skagerak Energi, og er en del av Hold Norge Rents nye landsdekkende ryddedugnad «Hold høsten ren».

– Det som angår havet, angår oss alle. Derfor engasjerer Skagerak Energi seg i arbeidet mot marin forsøpling, forklarer kommunikasjonssjef i Skagerak Energi, Thor Bjørn Omnes.

Hvordan delta?

  1. Finn en strand å rydde og registrer aksjonen i Hold Norge Rents ryddeportal: Rydd en strand
  2. Ha med navn på skoleklasse i aksjonsnavnet i tillegg til #Odd hvis dere rydder i Telemark og #LarvikHK hvis dere rydder i Vestfold. NB! Dette er «loddet» deres i trekningen om billetter.
  3. Ta kontakt med Skjærgårdstjenesten for å avtale gratis henting av avfallet.
  4. Husk å ta med søppelsekker og hansker på aksjonsdagen.
  5. Logg inn i ryddeportalen etter aksjonen og registrer vekt og gjerne også konkrete funn.

NB! Det er også mulig å rydde på vegne av en skoleklasse. Husk å legge inn navn på skoleklassen og #Odd eller #Larvik i aksjonsnavnet.

Se Hold Skagerak Ren for ytterligere informasjon.

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord