Rydd en strand under Arendalsuka

12. august 2016AktivitetStrandrydding

Bli med på ryddeaksjon under Arendalsuka!

Hold Norge Rent og GRID Arendal inviterer både besøkende under Arendalsuka og lokalbefolkningen i Arendal til en ryddeaksjon i Arendals skjærgård torsdag 18. august.

– Marin forsøpling er en global miljøkatastrofe som i særlig grad rammer Norge, og derfor setter vi nå marin forsøpling på dagsorden under Arendalsuka 2016, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Gulbransen.

Kampen mot marin forsøpling vinnes først og fremst gjennom å unngå ytterligere forsøpling, og forebyggende tiltak er derfor helt avgjørende. Men det marine avfallet som allerede ligger langs kysten og på havbunnen, må også ryddes opp. Dette avfallet er i ferd med å påføre havet og dyrelivet langs kysten og i havet uopprettelige skader. Rydding er derfor også et viktig bidrag til kampen mot marin forsøpling.

– Vi ønsker å gi alle muligheten til å gjøre en innsats for miljøet og mot marin forsøpling, og vi har derfor valgt å invitere til en ryddeaksjon under Arendalsuka. Vi oppfordrer både tilreisende og Arendals innbyggere til å bli med på «Rydd en strand under Arendalsuka», sier Gulbransen som selv skal lede ryddeaksjonen.

Praktisk informasjon og påmelding

Ryddeaksjonen finner sted torsdag 18. august kl. 17:00 – 18:30 med oppmøte utenfor Clarion Hotel Tyholmen, Teaterplassen 2 i Arendal. Arrangementet er åpent for alle, men deltakelse krever påmelding.

Bindende påmelding sendes til post@holdnorgerent.no innen søndag 14. august.

Deltakerne reiser med buss fra Clarion Hotel Tyholmen kl. 17:00 og er tilbake kl. 18:30. Ha på fritidsklær og gode sko. Vi stiller med hansker og søppelsekker.

Agder Renovasjon bistår med avfallshåndteringen.

«Rydd en strand under Arendalsuka» er støttet av Miljødirektoratet.

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord