God sommer fra Hold Norge Rent

13. juli 2016Generelt

Det er sommer, og Hold Norge Rent har plukket ut et lite utvalg aktiviteter for deg som er glad i havet, ønsker å lære mer om marin forsøpling eller vil ut å rydde avfall på avveie.

På leting etter noe å gjøre i sommer-Norge? Her følger noen anbefalinger fra Hold Norge Rent. God sommer!

Håp for havet ved Norsk Maritimt Museum

Norsk Maritimt Museums hovedutstilling i 2016 tar for seg den dramatiske veksten i forsøplingen av verdenshavene. Utstillingen åpnet 7. mai og varer frem til 31. januar 2017.

Mer informasjon: Håp for havet

Barneteater i Bergen: Vilde Vite og halemysteriet 2. – 30. juli

En vitenforestilling med eksplosive eksperimenter og eksentriske karakterer, samt fokus på forsøpling. Vilde og vennen Eco prøver å bekjempe de farlige miljøsvinene. Vil de klare det?

Mer informasjon: Vilde Vite og halemysteriet

Havfest i Henningsvær 15. juli

Trevarefabrikken og eXXpedition Arctic inviterer til havfest på Trevarefabrikken fredag 15. juli. Alle venner av havet er velkommen!

Mer informasjon: Havfest

Strandryddedag på Lindesnes fyr 26. juli

Alle som er glad i naturen og Lindesnes fyr er velkommen til strandryddedag tirsdag 26. juli med mat, drikke og gratis inngang på fyret hele dagen .

Mer informasjon: Strandryddedag

Risør Trebåtfestival 4. – 6. august

Risør Trebåtfestival feirer kystlivets gleder med verdens vakreste båter, håndverksgate, regattaer, konserter, sjørøvertokt, søppelutstilling og Hold Norge Rent-stand.

Mer informasjon: Trebåtfestivalen

Arendalsuka 17. – 18. august

Under Arendalsuka 2016 inviterer Hold Norge Rent og GRID Arendal til et publikumsarrangement og en workshop om marin forsøpling og til en ryddeaksjon.

Mer informasjon: Arendalsuka 2016

Passion for Ocean Festival 27. – 28. august

Passion for Ocean er en 24-timers hyllest til havet, der målet er å skape gode opplevelser og relasjoner til det flytende element.

Mer informasjon: Passion for Ocean

Rydd en strand med Tekna frem til 31. august

Rydd en strand i sommer og vinn kurs for hele klassen på Forskerfabrikken. For å vinne må man rydde en strand ved havet eller ved en innsjø i Norge eller på ferie i utlandet.

Mer informasjon: Rydd en strand

God fornøyelse!

Foto: Simen Knudsen