Setter strandrydding på aktivitetsprogrammet

15. juni 2016Strandrydding

Hurtigruten og Hold Norge Rent skal sammen utvikle et unikt ryddekonsept for Hurtigrutens gjester. Som en del av et stadig større aktivitetsprogram på norskekysten, kan barn delta på strandryddinger fra april 2017. I tillegg vil Hurtigrutens ekspedisjonsteam og gjester plukke søppel.

Strender langs den unike og vakre norskekysten fylles hver vinter med plastavfall. Pattedyr og fugler setter seg fast i garn og tauverk, og påføres skader blant annet etter å ha spist plastbiter. Sammen med Hold Norge Rent ønsker Hurtigruten å gjøre sitt for å redusere miljøproblemet.

– Havforurensingen opptar både Hurtigruten og våre mange sterkt engasjerte gjester. Vi vil bidra litt ekstra gjennom dette initiativet sammen med Hold Norge Rent, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Strandryddingskonsept for barn

Nå inngår Hurtigruten og Hold Norge rent en samarbeidsavtale, der en skal lage et helt konkret strandryddingskonsept for barna som reiser med Hurtigruten, i tillegg til søppelplukking mens man går på turer i naturen. En testtur er allerede planlagt i august, der i alt 14 barn i alderen 7-13 år står klare. Målsettingen er å engasjere både voksne og barn i ryddeaksjoner.

– Vi jobber aktivt med å skape reiseopplevelser med mening, gjennom ulike initiativer både i Norge og utlandet. Ryddeaksjoner sammen med gjestene er definitivt med på å engasjere og motivere til aktiv innsats for et bedre miljø, sier Skjeldam.

Planen er at samarbeidet skal munne ut i minst én strandrydding for barn per rundtur på de tre største skipene MS Trollfjord, MS Midnatsol og MS Finnmarken. Dette blir en del av det nye programmet Young Explorer som har fokus på miljø, natur og kultur for barn i alderen 7-13 år.  Strandryddingen vil gjennomføres i sommerhalvåret, og vil gi omfattende positive effekter på et lokal, så vel som globalt miljøproblem.

Hold Norge Rents kompetanse viktig

Sju av Hurtigrutens skip har ekspedisjonsteam om bord, som blant annet går turer i naturen sammen med gjestene. På disse helårlige turer skal man også plukke søppel som man finner langs ruten.

Samarbeidet inkluderer også opplæring av Hurtigrutens ansatte i form av kurspakker og foredrag, og veiledning i valg av destinasjoner for strandrydding. Hold Norge Rent vil også hjelpe Hurtigruten med å knytte lokale kontakter for organisering av ryddeaksjoner, delta på testturer og bidra med informasjonsmateriale rettet mot gjestene.

– Hold Norge Rent sitter på viktig kompetanse på hvordan vi alle kan bidra. Dette kan vi igjen formidle til våre gjester, og slik bidra til å rekruttere miljø- og klimaambassadører fra hele verden, sier Skjeldam.

Hurtigruten og Hold Norge Rent_juni_2016_2_foto_Martin Emhjellen

Glad for samarbeidet

Lise Gulbransen, daglig leder i Hold Norge Rent, er glad for å ha Hurtigruten med på laget.

– Vi gjør dette sammen fordi vi har tro på at det vil fungere. Vi skal rydde strender, men vi skal også engasjere både norske og internasjonale gjester i saken om marin forsøpling, sier Lise Gulbransen.

Mer informasjon om Hurtigruten: Hurtigruten

Bilde: Hurtigruten og Hold Norge Rent fra strandrydding i Lofoten juni 2016. Foto: Martin Emhjellen

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord