Let’s Clean Up Europe

6. april 2016Strandrydding

Let’s Clean Up Europe er Europas fellesdugnad mot forsøpling. I år finner denne dugnaden sted 6. – 8. mai, og Norge er påmeldt gjennom Hold Norge Rent og Strandryddedagen 2016.

Let’s Clean Up Europe i 2015!

I fjor deltok over 530.000 frivillige fra 22 land i Let’s Clean Up Europe. Disse gjennomførte nærmere 4.000 ryddeaksjoner og samlet inn 3.640 tonn søppel.

Norge kom på 2. plass i fjorårets Let’s Clean Up Europe med 460 aksjoner påmeldt gjennom Hold Norge Rent. Ungarn var desidert best i klassen med 1.590 aksjoner, og Storbritannia kom på 3. plass med 455 aksjoner.

Klarer Norge å slå Ungarn i år?

Ryddeaksjoner som registreres i Hold Norge Rents ryddeportal innen 15. april, blir påmeldt Let’s Clean Up Europe. Vi oppfordrer derfor alle som planlegger en ryddeaksjon denne våren/sommeren, om å registrere aksjonen i ryddeportalen før 15. april.

Hold Norge Rents mål for årets ryddesesong er 25.000 deltakere og 1.000 ryddeaksjoner, men daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Gulbransen, vil gjerne at Norge blir best i klassen i årets Let’s Clean Up Europe:

– Vi håper selvsagt på at antallet aksjoner blir enda høyere, og at vi klarer å slå Ungarn og sørge for at Storbritannia og de andre landene ikke går forbi oss.

Registrer din ryddeaksjon her: Rydd en strand

Strandryddedagen lørdag 7. mai

Strandryddedagen finner sted lørdag 7. mai og er ryddesesongens høydepunkt. Men hvis denne dagen ikke passer, står man selvsagt fritt til å velge en annen dag.

I Sør-Norge er det mange som tjuvstarter med aksjoner allerede i slutten av mars og begynnelsen av april, og i Nord-Norge er det ofte naturlig å vente til slutten av mai eller begynnelsen av juni med å rydde.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med oss på post{@}holdnorgerent.no.

Let’s Clean Up Europe

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord