Håp for havet

28. april 2016GenereltStrandrydding

Skal du delta på Strandryddedagen 2016? Da tilbyr Norsk Maritimt Museum gratis adgang til utstillingen "Håp for havet".

Årets utstilling ved Norsk Maritimt Museum på Bygdøynes heter «Håp for havet» og handler om plastforsøplingen i verdenshavene. Utstillingen setter søkelyset på hvordan store mengder plast havner i verdenshavene og truer livet i havet.

Utstillingsåpning på Strandryddedagen

Åpningen av «Håp for havet» finner sted lørdag 7. mai og sammenfaller med Strandryddedagen 2016. Sammen med Norsk Maritimt Museum inviterer Ragn-Sells, Miljøagentene og Hold Norge Rent til åpningsarrangementet.

Arrangementet er åpent for alle og starter kl. 10.00 med båttur og ryddeaksjon i regi av Hold Norge Rent. Programmet er som følger:

10:00  Båttur og ryddeaksjon med avgang fra Rådhuskaia

10:00  Aktiviteter med Ragn-Sells utenfor Norsk Maritimt Museum

14:00  Velkommen ved museumsdirektør Olav Aaraas

14:15  Appeller fra Ragn-Sells og Hold Norge Rent

14:30  Miljøagentene åpner utstillingen og tar med publikum på utstillingsvandring

Et fyrtårn av søppel

Kunstneren Solveig Egeland skal bygge et fyrtårn av plastsøppel utenfor Norsk Maritimt Museum. Hver helg fremover kan publikum være med og bidra til byggingen av fyrtårnet som skal advare mot plastforsøplingen som truer havet. Følg med på Ocean Hope.

Utstillingen varer frem til 31. januar 2017. Mer informasjon: Norsk Maritimt Museum

Gavekort for to voksne og to barn

Norsk Maritimt Museum tilbyr alle som deltar på Strandryddedagen 2016 gratis adgang til «Håp for havet». Alt du trenger å gjøre er å registrere ryddeaksjonen din i Hold Norge Rents ryddeportal og registrere funn når aksjonen er over. Ta deretter kontakt med oss på post@holdnorgerent.no og få tilsendt et gavekort for to voksne og to barn.

Bli med på Strandryddedagen 2016! Registrer din ryddeaksjon her: Rydd en strand

Invitasjon til NMM