Simen Knudsen og Nordic Ocean Watch er tildelt Gullklypa 2015

Gullklypa 2015 ble tildelt Simen Knudsen og Nordic Ocean Watch. Prisen ble delt ut av statssekretær Jens Frølich Holte under Hold Norge Rent-konferansen 2016 tirsdag denne uken.

Juryen har bestått av Marianne Holen fra LOOP (leder), Nancy Strand fra Avfall Norge og Eirik Oland fra Grønt Punkt, og Nordic Ocean Watch var en av fire finalister. De andre finalistene var Sandefjord søppelplukkerlag, Marinreparatørene og Jæren Friluftsråd.

Nordic Ocean Watch er et miljøkollektiv som har utspring i surfemiljøet i Norge, og juryen uttalte følgende om vinneren:

Simen Knudsen og Nordic Ocean Watch tildeles Gullklypa 2016 for sitt langvarige engasjement for strandrydding. De rydder strender over hele landet, og har hatt et langvarig og systematisk oppryddingsarbeid. Med sin entusiasme for saken har Simen en egen evne til å engasjere og å få med seg folk. Han er en god videreformidler og har holdt utallige foredrag for skoleklasser, studenter, miljøorganisasjoner, bedrifter og politikere.

Hold Norge Rent-konferansen samlet 90 deltakere fra hele Norge til foredrag og debatt om marin forsøpling med fokus på status i havet, forsøpling langs vassdrag og innsjøer, plast og mikroplast, forskning, citizen science og kommunenes ansvar.

Foto: Dr. Jenna Jambeck

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord