Her er finalistene til Gullklypa!

Hold Norge Rent har fått inn mange gode kandidater til Gullklypa 2015. Her er de fire finalistene!

Juryen har nå arbeidet seg gjennom bunken av nominasjoner. Det har kommet inn svært mange gode kandidater. Faktisk så mange at juryen valgte fire finalister, og ikke tre som tidligere år.

Prisen blir delt ut under Hold Norge Rent-konferansen 2. februar på Litteraturhuset av statssekretær i klima- og miljødepartementet, Lars Andreas Lunde.

Finalistene er: (ikke i prioritert rekkefølge)

Sandefjord søppelplukkerlag
11402820_471101426378093_7603278617974291042_n

Sandefjord søppelplukkerlag har som mål å gjøre Sandefjord til Norges reneste by. Det hele startet i mars 2014 med nyttårsdrøm om et Sandefjord uten søppel på torv, stier og strender. I starten var de fem aktive. I dag er de hele 40 aktive plukkere. De er oppegående ansvarsbevisste eldre, flest damer med god – og mindre god helse. Siden oppstart har de samlet inn 25 tonn søppel. Laget har fått bred mediedekning, og til og med blitt invitert til det kongelige slott.

Nordic Ocean Watch v./ Simen Knudsen
NOW
Nordic Ocean Watch (NOW) er surfernes miljøorganisasjon. De rydder strender over hele landet, og har hatt et langvarig og systematisk oppryddingsarbeid.
Simen Knudsen har vært primus motor for NOW, og gjort en formidabel jobb for å engasjere flere unge til å ta vare på havet. Han har en egen evne til å engasjere og å få med seg folk – alt fra barn og eldre, til Kronprinsparet. Simen har holdt utallige foredrag og workshop for skoleklasser, studenter, miljøorganisasjoner, bedrifter og politikere. NOW har også bygget opp en egen silo for oppsamling av søppel i Hoddevika.

Marinreparatørene
marinrepratørene

Marinreparatørene er en lokalt forankret miljøgruppe med en visjon om et Indre Oslofjord som er giftfri, med et rikt og bærekraftig marint miljø. De har hentet opp store mengder marint søppel fra havbunnen, blant annet hummertegner og hevet båter fra havbunnen. Oppryddingsarbeidet til Marinrepartørene har blitt grundig dokumentert og registrert. Miljøgruppa er enormt flinke til å engasjere publikum, og fått mye pressedekning på sine aksjoner.

Jæren friluftsråd
Solborg folkehøgskole

Jæren friluftsråd er et av de eldste eksisterende interkommunale samarbeidsutvalg i Jær-regionen. I 2015 har de engasjert 1067 frivillige, og 34 organisasjoner/lag/foreninger til Ryddeaksjon Jærkysten 2015. Ryddeaksjonen 2015 var 16-28 mars. Dette resulterte i at det ble plukket til sammen 15 tonn herreløst avfall. Jærstrenden er meget viktige rekreasjonsområder i regionen. Strendene blir besøkt av mellom 500 000 til 600 000 hvert år.  På to år har frivillige plukket 24 tonn boss langs Jærkysten. Aksjonene har fått mye pressedekning, hvilket har resultert i doblet antall ryddeaksjoner, frivillige og innsamlet avfall.

Juryen har bestått av:
Nancy Strand, Direktør i Avfall Norge og styreleder i Hold Norge Rent
Marianne Holen, Daglig leder i retursamarbeidet LOOP og styremedlem i Hold Norge Rent
Eirik Oland, Kommunikasjonssjef i Grønt Punkt og styremedlem i Hold Norge Rent

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord