Dykkeforbundet fikk seks millioner til ryddeaksjoner

17. november 2015Generelt

Norges Dykkeforbund (NDF) har mottatt 6 millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Pengene skal gå til dykkerutstyr, -aktiviteter og til ryddeutstyr for å fjerne søppel under vann.

Omfanget av marin forsøpling er alvorlig og hurtig voksende, og mange av NDFs klubber har årlige ryddeaksjoner under vann. Med gaven fra Sparebankstiftelsen DNB vil flere klubber stå rustet til å gjøre slike ryddeaksjoner i framtida. President Sigurd Paulsen er godt fornøyd med gaven.

– Dette er en unik sjanse for dykkeforbundet, og prosjektet har mange positive aspekter ved seg. For det første kan dykkeklubbene bidra til et bedre marint miljø. For det andre får vi tilført dykkeklubbene utstyr og kompetanse vi håper vil leve utover prosjektperioden. Vi skal heller ikke glemme at NDFs klubber har en viss egeninteresse i dette. Dette gir oss muligheten til å rydde på populære dykkeplasser – gjøre våre arenaer enda mer attraktive!

Det vil komme mer informasjon i løpet av høsten om hvordan klubbene kan søke om å bli med på prosjektet, og hva pengene kan brukes til.

Kontaktperson:
Sølve Stubberud

Mobil: 95168848

 

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord