Få avfallet fjernet med Rusken-appen!

27. oktober 2015Generelt
rusken, app, hold norge rent, rådhuset, søppel, avfall

Meld fra om forsøpling, overfylte søppeldunker og rot på offentlige steder – med bare noen trykk på mobilen.

Rusken har lansert en helt ny Rusken-app, som lar deg melde inn forsøpling i Oslo. Appen er enkel og effektiv; ta bilde av forsøplingen, send inn – Rusken rydder opp!

Det er flere grunner til at Rusken har valgt å lansere en slik app. 711 tonn avfall blir kastet på gata i Oslo hvert år. Dette er det samme som 59 tonn avfall i måneden, og 2 tonn avfall hver eneste dag. Oslo har altså ganske store avfallsutfordringer, som øker i takt med befolkningen. I Oslo har vi også veldig mange aktører som har ansvar for renhold og fjerning av avfall, både private, kommunale og statlige, og flere entreprenører som arbeider på oppdrag for disse. Dette gjør at det kan være vanskelig for den vanlige Osloborger å vite hvem man skal ta kontakt med om man er misfornøyd med renholdet i et område, eller ønsker å gi beskjed om forsøpling som villfyllinger eller overfylte avfallsdunker.

collage

Rusken-appen er et virkemiddel som skal bidra til å gjøre det litt enklere for deg og meg. Når du sender inn et bilde av forsøpling, går meldingen direkte til Ruskenpatruljen, som kan beskrives som Oslo kommunes overvaktmestere. De har oversikt over hele byen og er også en driftspatrulje som rykker ut og fjerner forsøpling. Når Ruskenpatruljen får inn meldingen din fra appen, vil de først se hvor forsøplingen befinner seg, og om de har mulighet til å fjerne. I veldig mange tilfeller tar de seg av oppryddingen selv, som regel i løpet av en dag eller to. I andre tilfeller hvor ansvaret tilfaller andre, som tømming av avfallsdunker, gir de beskjed til de som eier dunkene.  Ruskenpatruljen vil da følge opp den enkelte eier, og sørge for at arbeidet blir utført. Ruskenpatruljen er avhengig av at alle aktører samarbeider med dem, og dette samarbeidet har bare blitt bedre og bedre etter Ruskenpatruljens inntog og lanseringen av Rusken-appen.

Rusken oppfordrer alle Oslos borgere til å laste ned og ta i bruk Rusken-appen. Med noen enkle trykk på mobilen kan du bidra til en ren og trivelig by.

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord