Bli kjent med Lise - daglig leder i Hold Norge Rent

24. september 2015Hold Norge Rent

En gang drømte Lise Gulbransen om å bli en stor danser, men med et umettelig samfunnsengasjement ble det fort en karriere innenfor menneskerettigheter og miljø. Hun elsker å gå på jobb og oppleve at hun bidrar. Selv om jobben er svært viktig for Lise, så er det mamma hun først og fremst er. Møt den nye daglige lederen av Hold Norge Rent!

Familiekjær idealist
I år fylte Lise femti år. Det ble markert ved å bestige Mount Kilimanjaro sammen med kjæresten. “Jeg liker å utfordre meg selv både fysisk og mentalt”, forteller hun.

– Det var en fantastisk naturopplevelse og superfin kjærestetur. For en mestringsfølelse det har gitt oss. Det var utvilsomt en fysisk utfordring, men til slutt var det bare mind over matter som fikk oss opp til toppen. For oss ble dette en så mektig opplevelse, at vi fortsatt bearbeider den.

Uhuru peak - Kili (2)

At hun har guts og bein i nesa er det ingen tvil om. Hun tror hennes nærmeste vil beskrive henne som energisk, prinsippfast og omtenksom. Streng, stressa og høylytt. På spørsmålet om hva som inspirerer henne, er svaret nettopp de nærmeste. “Barna mine, kjæresten min og foreldrene mine.”

– Tross mangel på utdannelse, er foreldrene mine svært beleste og meget kunnskapsrike, og jeg vokste opp i et hjem preget av vitebegjær og samfunnsbevissthet. Diskusjonene var mange og til tider svært høylytte. Det er denne bakgrunnen som har formet meg og blant annet gitt meg et nesten umettelig samfunnsengasjement. Jeg involverer meg i alt fra lokalmiljøet til verdenspolitikken. 

Andre inspirasjonskilder er naturen, store kulturopplevelser, gode bøker, menneskerettighetsaktivister, feminister og miljøforkjempere. Fritiden bruker hun på svømming, yoga, turer i skog og mark, ski og ikke minst kultur. Og- familien selvsagt.

– Jeg elsker å ta med barna på kulturopplevelser, og kjæresten min og jeg går mye på teater og festival. Ellers forsøker jeg å få tid til hagen og plantene mine, og så har vi nettopp fått oss to elleville små kattunger. Dessuten studerer jeg natur og miljø ved Høgskolen i Telemark. Med andre ord, der er sjelden jeg får tid til å kjede meg eller ligge på sofaen,

lise med barna

Menneskerettigheter og miljøvern
Som ung danset hun jazzballett og drømte om å bli en stor danser. Slik ble det ikke. Studier innenfor historie, statsvitenskap og senere på BI har resultert i jobber i  Amnesty, Oslo Jazzfestival og Grønt Inspirasjonssenter. Hvilke erfaringer herfra kan hun ta med seg inn i arbeidet som daglig leder i Hold Norge Rent?

– Det som er felles for alle stillingene som jeg har hatt, er at kommunikasjon har stått helt sentralt, og dette er nok kompetanse og erfaring jeg vil få bruk for som daglig leder for Hold Norge Rent. I Amnesty lærte jeg å samarbeide med, koordinere og motivere frivillige. Jeg hadde også ansvaret for å rekruttere aktive medlemmer til Amnestys arbeid, og det er nok en nyttig erfaring når vi nå skal gå i gang med å bygge opp Hold Norge Rent som medlemsorganisasjon. Jeg var markedssjef for Oslo Jazzfestival, og derfra tar jeg med meg bred erfaring fra medie- og informasjonsarbeid i tillegg til markedsføring. Som leder for Lions Norges store innsamlingsaksjon «Lions Røde Fjær 2015» fikk jeg nok en gang understreket verdien av frivillighet og dugnadsinnsats.

De to store temaene som opptar Lise, er menneskerettigheter og miljøvern. Hun forteller at hun alltid har søkt stillinger med et innhold som hun opplever som meningsfylt og hos organisasjoner som hun opplever som troverdige.

lise snø (2)

HNR – en sterk og levedyktig organisasjon
Kampanjen Hold Norge rent ble i 2004 initiert av Norsk Renholdsverks Forening, nå Avfall Norge. I 2011 ble Strandryddedagen innført i Norge, med støtte fra Klima- og Miljødepartementet. Strandryddedagen har vært en stor suksess og har satt marin forsøpling på dagsorden. Antall frivillige ryddere har økt fra 2 000 det første året til nesten 20 000 i 2015. LOOP stiftelsen for kildesortering og gjenvinning har stått for det operative arbeidet med Hold Norge Rent, blant annet med kampanjen Strandryddedagen. Det har hele tiden vært et mål å stifte Hold Norge Rent som en uavhengig organisasjon som skal stå på egne ben. Nå har dette endelig lykkes og ny organsisasjonen er etablert. Lise skal nå lede den splitter nye organisasjon. Hvilke visjoner har hun for Hold Norge Rent?

– Jeg er mektig imponert over arbeidet som er gjort med Strandryddedagen og Hold Norge Rents engasjement og kompetanse i forhold til marin forsøpling. Dette ønsker jeg å ta vare på og bygge videre på. Og så ønsker jeg å bidra til å styrke og videreutvikle organisasjonen. Målet er å få på plass en sterk og levedyktig medlemsorganisasjon som jobber aktivt og effektiv for et søppelfritt Norge med et særlig fokus på å engasjere frivillige over hele landet.

Jeg ønsker et Hold Norge Rent som samarbeider med både bransje og organisasjonsliv for å oppnå felles mål om å redusere forsøpling og rydde opp, samle inn og behandle avfall som er på avveie i norsk natur.

Den nye daglige lederen gleder seg særlig til å bygge opp Hold Norge Rent som medlemsorganisasjon og til å jobbe sammen med de tusenvis av rydderne som bidrar til vårt arbeid hvert år. Skjønt, hun ser også noen utfordinger organisasjonen må ta tak i.

– Det er utvilsomt en utfordring å få på plass en økonomi som står i forhold til Hold Norge Rents ambisjoner og omfanget av oppgavene som vi bør ta tak.

Økonomien må prioriteres høyt i første omgang, og oppbygging av Hold Norge Rent som en medlemsorganisasjon, er en svært viktig del av dette. I disse dager sparker vi i gang en vervekampanje for å få fart på medlemsveksten. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord