Utstyrsliste vårdugnad

12. april 2013Opprydding

Dette trenger du til vårdugnaden!

  • Varme klær som tåler vann og skitt. Det er viktig at dugnadsfolket holder seg tørre og varme. Kalde vårryddere blir ofte fort lei og irriterte. Dugnad skal være gøy, ikke ubehagelig!
  • Gode sko og hansker, barn kan gjerne ha refleksvest. Dere skal ut å plukke søppel og skitt. Vi vil ikke ha kuttskader, hulkende barn og støle bein. Dugnad handler om glade, flinke miljøvennlige barn. Gode sko og hansker er derfor lurt.
  • Kost, kniv, sag, rake, øks og eventuelt stang med klype. Har kan dere vurdere litt hva som trengs ut ifra hva dere skal rydde. Planlegg godt, med rett utstyr blir jobben lettere, mer effektiv og gøyere.
  • Kraftige plastsekker. Når vi først har samlet søppelet i en pose, vil vi at den skal forbli i posen. Søppelposer som lekker, sprekker eller fylles for tunge er ikke gøy. Det er nok å rydde søppelet èn gang.
  • Egne sekker for kildesortering og klistremerker for å markere dem. Mye av rasket vi finner, har en verdi. Materialet kan brukes om igjen til å lage fine ting. Lurer du på hva som kan igjenbrukes? Sjekk SORTERE
  • Førstehjelpskrin og telefonnummer til viktige kontakter (politi, ambulanse, avfallsselskap) – Dugnadsarbeid er ikke farlig, men uforutsette ting kan oppstå. Da er det lurt å være kjapt ute.
  • Vannflaske/termos og matpakke. Uten god mat og godt drikke, blir dugnaden litt trist. Stek vafler, bak kaker, lag deilig lunsj, grill pinnebrød, sørg for at det alltid er kaffe til de vokse og godt drikke til barna. Dugnad er sosialt og trivelig, god mat hjelper alltid på og gjør det lett å bli kjent med de andre vårrydderne.
  • Foto- og/eller videokamera. Vi vil se hva dere får til. Send ut bilder til alle som deltok, legg ut på facebook, Instagram og Twitter og vis hele verden hvor bra jobb dere har gjort. Vakker natur er råbra, vis andre at du bidrar til å ta vare på den i ditt lokalmiljø. 10 kg søppel fjernet fra ditt nabolag er 10 kg søppel mindre på kloden.

Hold Norge rent digger alle vårryddere!

For et renere og mer trivelig Norge!

Lykke til!

 

Glemt passord

om du allerede er registrert.

Endre passord