Er dugnad gøy?

2. april 2013GenereltOpprydding

Dugnad er sosialt. Når dere først skal rydde, hvorfor ikke gjøre en dag ut av det. Her er tips.

God planlegging – For å gjøre dugnaden morsommere, og dermed mer effektiv, planlegg godt, ha nok poser, hansker og annet verktøy tilgjengelig – mangler du utstyr blir rydding fort kjedelig

Ta med god mat – Kombiner gjerne med grilling av pølser eller piknik. Uten mat og drikker duger, som kjent, strandrydderen ikke.

Skattejakt – Mye av avfallet som slenges ut i naturen har verdi. Lag en konkurranse der det gjelder å finne den mest verdifulle gjenstanden.  Her finner du en oversikt over avfallets verdi.

Miljødektektiv – Bruk aktivitetsarkene våre til å gjøre ryddingen mer gøyal. De er utviklet for skoler, men kan brukes av alle, voksne som barn. Vær miljødetektiv for en dag eller undersøk skolegården/nabolaget. Last ned arkene her: Miljødetektiv

Kunst – Undersøk om dere kan vaske og lage noe fint av det dere finner. Bilder av kunst og kreativ bruk av avfall kan sendes inn her – vi legger ut bilder av gode kunstverk forløpende på vår nettsider.

Fortell andre at dere rydder – Vis at dere rydder på facebook og på Twitter – på denne måten visere dere samfunnsengasjement og miljøansvar og er til inspirasjon for andre som helst vil ha natur uten søppel.

Analyser og tell opp det dere finner.  Se et eksempel her. Lag en enkel statistikk til pressemeldinger, publisering på egne nettsider, informasjon på skolen eller neste velforeningsmøte. Vurder eventuelle holdningsendrende tiltak basert på statistikken – kan man se hvem som forsøpler ut fra hva som er samlet inn? Vis ikke minst i lokalavisen hva dere finner.

Se eksempler på tidligere aktiviteter her.

Glemt passord

Opprett aksjonFortsett uten bruker

om du allerede er registrert.

Endre passord