Hold høsten ren

Hold høsten ren er en landsomfattende ryddedugnad som arrangeres i september i tilknytting til den internasjonale strandryddedagen.

Ny nasjonal dugnad

Det er stadig behov for opprydding, og Hold Norge Rent har som mål å mobilisere til en dugnad året rundt. Med støtte fra Miljødirektoratet lanserte Hold Norge Rent «Hold høsten ren» i 2016.

Hvorfor rydde om høsten?

Avfall kommer dessverre på avveie i naturen året rundt, og det er viktig å rydde før vinteren. Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong.

Hold Norge Rent oppfordrer til høstrydding både ved kysten og langs vassdrag og innsjøer. Rydd gjerne også andre steder i lokalmiljøet før vinteren. Man står selvsagt fritt til å rydde når som helst i løpet av høsten.

Ønsker du å delta? Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

 

img_6718

Foto: Lise Keilty Gulbransen

 • Den internasjonale strandryddedagen

  Marin forsøpling er et problem over hele kloden, og den internasjonale strandryddedagen er en verdensomspennende dugnad som har mobilisert frivillige til opprydding av marint avfall i over 30 år.

  Det er Ocean Conservancy som arrangerer den internasjonale strandryddedagen (International Coastal Cleanup), og i 2015 deltok nærmere 800 000 ryddere.

  Hold Norge Rent er offisiell koordinator for den internasjonale strandryddedagen i Norge. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.

  E-post: post@holdnorgerent.no
  Telefon: +47 40001438

  Mer informasjon om den internasjonale strandryddedagen: International Coastal Cleanup

  Avfallshåndtering

  Oversikt over avfalls- og renovasjonsselskaper

  Refusjonsordningen for marint avfall

 • Motta Hold Norge Rents nyhetsbrev på e-post. Vi holder deg oppdatert om vårt arbeid, viktige begivenheter og aktuelle nyheter, samt annen nyttig informasjon.

 • Følg oss på Facebook

Glemt passord

Registrer deg

om du allerede er registrert.


Endre passord